Nikola Ivanović protiv FMP-a (©MN Press)
Nikola Ivanović protiv FMP-a (©MN Press)

Ivanović blesnuo u pravi čas - druga najefikasnija partija u crveno-belom pred važan meč s Bajernom

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 10:55

"Osećao sam se dobro, ušli su neki šutevi i uspeli smo da pobedimo", kratko je istakao crnogorski plejmejker u razgovoru za Mozzart Sport posle odličnog izdanja

Posle tri vezana poraza u Evroligi košarkaši Crvene zvezde su se vratili na pobednički kolosek. Savladali FMP u 4. kolu ABA lige, naneli timu iz Železnika prvi poraz i udarili treću recku u regionalnom prvenstvu (3-0). Napravili su dobru uvertiru za vrlo važan duel protiv minehnskog Bajerna u 5. rundi Evrolige (petak, 19.00), a trenera Vladimira Jovanovića i pristalice crvneo-belih posebno može da raduje dobro izdanje Nikole Ivanovića.

Crnogorski internacionalac je u drugoj deonici podesio nišanske sprave i zasuo protivnički koš sa 15 poena do velikog odmora. Pogađao je trojke, slobodna bacanja u seriji, bio nerešiva enigma za ekipu Nenada Stefanovića i susret okončao sa 22 poena.

Izabrane vesti

"Bila je naporna utakmica, imali smo manje više kontrolu, ali tek smo u poslednjih minut i po uspeli da pobedimo. FMP igra vrhunski ove sezone i znali smo da nas očekuje teška utakmica, pogotovu posle dva poraza u Evroligi. Osećao sam se dobro, ušli su neki šutevi i ispalo je dobro. Uspeli smo da pobedimo i to je ono što se broji", rekao je Ivanović za Mozzart Sport posle susreta.

Nije imao početak sezone kakvom se nadao. Velikim delom jer se našao pod ogromnim opterećenjem. Povrede su dovele crveno-bele u poziciju da igraju sa svega nekoliko bekova u rotaciji, pa je veliki teret bio na Ivanovićevim ramenima. Posebno jer se Džejlen Adams nije još adaptirao na evropsku košarku, pa je odgovornost uglavnom padala na Nikolina pleća.

Dolazak Luke Vildoze i povratak Stefana Markovića u stroj su ga rasteretili i posle sinoćnje partije je jasno da mu je to prijalo. Uspevao je da sačuva energiju i svežinu, na najbolji način koristio minute. Argentinac je bio drugi strelac ekipe sa 14 poena, pogađao bitne šuteve u prvom i odlučujućem kvartalu. Pomogao Zvezdi da posle nešto sporijeg starta uhvati priključak, a potom i da odbije nalet rivala u završnici.

"Vildoza je pokazao da je vrhunski igrač. Hipertalentovan je. Vidi se to na terenu. Ogroman dodatak našoj ekipi i svima nam znači to što pruža na terenu i donosi u igri".

Marković je uz Dobrića imao najveću minutažu protiv Pantera. Neko bi na osnovu podatka da je postigao samo jedan poen mogao da dođe do zaključka da nije dao adekvatan doprinos. Ipak, bivši reprezentativac Srbije je bio Zvezdin motor. Ulivao je sigurnost saigračima (samo jedna izgubljena lopta), vrlo dobro iz razigravao (četiri asistencije), pomagao i na skoku (šest defanzivnih) i naravno - blistao u odbrani (tri ukradene lopte).

"To je ono što ga je krasilo kroz čitavu karijeru. Igrao je u velikim klubovima, poseduje veliko evroligaško iskustvo i uvek je njegovo prisustvo na terenu značilo mnogo. Tako i u ovoj ekipi. Prošle godine je u najvažnijim mečevima najbolje odigrao. Naravno, i dalje mnogo doprinosi".

Omogućili su saigrači Ivanoviću da odigra rasterećeno i pronađe željeni ritam. Agresivno je napadao protivnički koš, verovao u šut i svoje sposobnosti i na kraju poneo najveće zasluge za vrlo važnu pobedu nad Panterima. Sa linije penala je bio perfektan - 11/11 (iznudio sedam faulova). Imao vrlo dobrih 3/6 za tri, a polovičan učinak i za dva (1/2). Uz sve to upisao je i tri defanzivna skoka, dve asistencije za indeks korisnosti 30.

Partija protiv FMP-a je druga najefikasnija Nikolina u crveno-belom. Više poena ubacio je Megi u polufinalu Superlige Srbije (25). U ABA ligi mu je najbolji rezultat dosad bio 20 poena (protiv Splita na premijeri prošle sezone), a došao je i blizu rekorda koji je postavio u dresu Budućnosti pre osam godina (28 poena protiv Olimpije).

Blesnuo je Ivanović u pravi čas i podigao raspoloženje u ekipi pred najvažniji duel u dosadašnjem toku sezone. Posle četiri poraza na startu borbe u Evroligi dočekuje Bajern koji je na istom učinku (0-4).

"Izuzetno teška utakmica, ubedljivo najvažnija u dosadašnjem toku sezone i nadam se dobrom rezultatu. Obe ekipe će po svaku cenu tražiti pobedu. Dobra stvar je što igramo pred domaćim navijačima i verujem da možemo da prekinemo niz", zaključio je Ivanović u razgovoru za Mozzart Sport.


tagovi

KK Crvena zvezdaNikola IvanovićStefan MarkovićLuka VildozaKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara