Duško Ivanović i Ognjen Dobrić (©Starsport)
Duško Ivanović i Ognjen Dobrić (©Starsport)

Ivanović i Dobrić na oprezu: Mornar igra brzo, uzima puno šuteva – nije ih lako iskontrolisati

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 13:50

„Gostovanje u Baru uvek predstavlja neugodnu utakmicu, posebno ako u meč ne uđete čvrsto i angažovano“, dodaje strateg Crvene zvezde

Previše prostora za manevar nema, Partizan Mozzart Bet pobeda u Podgorici, u hali „Morača“ protiv Budućnosti, deli od betoniranja prvog mesta i prednosti domaćeg terena u plej-ofu ABA lige. Međutim, kako još sve nije razrešeno, na Malom Kalemegdanu se nadaju da, ipak, do kraja ligaškog dela takmičenja mogu do preokreta i rokade na vrhu.

Za takav scenario Crvenoj zvezdi neophodno je da trijumfuje u dve zaostale utakmice, ali i da se večiti rival ne vrati trijumfalno iz Podgorice. Pobedom nad Splitom, ekipa Duška Ivanovića je „odjavila“ dvoranu „Aleksandar Nikolić“ do početka plej-ofa, pošto će preostale utakmice igrati na strani – u Baru i Ljubljani.

Izabrane vesti

Crveno-beli danas će se zaputiti ka Crnoj Gori, gde ih sutra u dvorani „Topolica“ očekuje duel sa Mornarom. Duško Ivanović ima na raspolaganju sve igrače, u stroj se vratio Branko Lazić, dok je Mihajlo Pavićević nedavno ostao bez stranaca. Klub iz Bara je obezbedio opstanak u ABA ligi, pa otpustio trojicu stranaca – Korija Vebstera, Kristijana Džounsa i Džordana Goldvajera.

Ipak, iako je Mornar ostao bez dvojice Amerikanaca i Novozelanđanina, stil igre nije menjao.

Od našeg prethodnog meča promenio se sastav ekipe Mornara, ali je sistem trenera Pavićevića ostao isti. Brza košarka, sa mnogo tranzicije i šuteva. Neugodna utakmica kojoj pristupamo maksimalno ozbiljno, i u kojoj želimo da dobrom igrom dođemo do pobede”, rekao je trener Duško Ivanović.

Zvezda je u prvom krugu ABA lige lako izašla na kraj sa Mornarom (93:77), a među najefikasnijima bio je Ognjen Dobrić. Levoruki šuter je ubacio deset poena, jedan manje od krilnog centra Dalibora Ilića, dok je Ben Bentil odigrao najbolji meč na Jadranu. Crnogorskom predstavniku isporučio je 26 poena, a imao je i četiri skoka i dve asistencije.

Gostovanje u Baru uvek predstavlja neugodnu utakmicu, posebno ako u meč ne uđete čvrsto i angažovano. Stil igre koju gaji trener Pavićević se ne menja, mnogo poseda, brza igra, puno šuteva. Takav ritam morate da iskontrolišete ako želite dobar rezultat, a mi ga želimo jer se dobra atmosfera gradi samo pobedama”, zaključio je Ognjen Dobrić.



tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićOgnjen DobrićMornar BarKK MornarABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara