Vildoza i Ivanović (©Starsport)
Vildoza i Ivanović (©Starsport)

Ivanović: Kakav umor? Kao u basni - išli smo pogrešnim putem i tapkali u mestu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 20:23

Iskusni stručnjak nije bio zadovoljan izdanjem Crvene zvezde i pored upisane pobede protiv Cedevita Olimpije

Pobeda je upisana, ali osećaja zadovoljstva kod iskusnog stručnjaka Duška Ivanovića nije bilo. Trener Crvene zvezde je imao mnogo zamerki zbog izdanja koji su prikazali njegovi izabranici protiv Cedevita Olimpije, pre svega u odbrani. Primili su 95 poena i čak 19 trojki...

Crveno-beli su nastavili niz u ABA ligi, ostvarili su 10. trijumf od dolaska Ivanovića, ali će sigurno imati mnogo pouka da izvuku pred večiti derbi koji se u petak igra u Evroligi.

Izabrane vesti

"Jedino pozitivno je što smo pobedili. Sve ostalo - da ne kažem da je bilo loše, ali ne kako bi Zvezda trebalo da igra. Bili smo bez agresivnosti, bez koncentracije... I to nije put. Još ima mnogo da se igra i ABA liga i Evroliga. To je dugačak put na kome treba da budemo istrajni i da znamo šta hoćemo. Ali, večeras to nije bio put kojim želimo da idemo", rekao je trener Crvene zvezde posle meča sa Cedevita Olimpijom.

Slikovito je Ivanović objasnio svoje nezadovoljstvo...

"U jednoj basni od mog pokojnog tasta književnika Muse Đokovića koji je napisao mnogo knjiga, između ostalog pisao je basne, pitao je kornjaču koji je najduži put, a ona mu je odgovorila pogrešan i kad tapkaš u mestu. To smo mi večeras radili".

Ivanović ne smatra da je umor zbog nedavnog duela sa Žalgirisom u Evroligi razlog ovakvog izdanja njegovih izabranika.

"Kakav umor? Od čega? Kad je bio Žalgiris", upitao je novinare Ivanović.

Nije slovenačka ekipa nijednim potezom iznenadila protivnika...

"Znali smo da će Cedevita da igra na ovaj način. Od prvog momenta... Izvanredni su šuteri, večeras su igrali sjajno - taktički, pogodili su neke teške šuteve. To je njihova igra. Bili smo spremni na to. Nismo bili nervozni, znali smo sve ovo. Dali su nam tri-četiri trojke s dobrom odbranom, ali i sedam-osam na naše loše odbrane. Ekipa je imala stabilnost i veru u pobedu. Ali, govorim još jednom - ovo nije taj put".

Ponovio je da je zadovoljan pobedom.

"Zadovoljan sam trećom četvrtinom, naročito kada su igrali Lazić i Dobrić. Oni su pritisli loptu, tako treba da se igra. Tad smo igrali lagano. A kad to ne radimo, onda je potpuno druga slika".

Ova utakmica može da bude izuzetno korisna pred derbi.

"Ako smo pametni, pa shvatimo kako ne treba da igramo - onda će biti korisna".

Upitan je i zašto je Nikola Ivanović igrao samo nešto više od tri minuta.

"Igrao je dovoljno, on izlazi iz povrede. Ima veliku želju, polako", podvukao je Duško Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićABA ligaCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara