Danilo Tasić (Foto: FMP)
Danilo Tasić (Foto: FMP)

Jedan trening dovoljan za dominaciju - MVP devetog kola ABA lige Tasić velika uzdanica FMP-a u Zagrebu

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.11.21. | 10:50

"Ključ je rad, idemo na pobedu", izjavio je 28-godišnji košarkaš Pantera za Mozzart Sport pred duel sa Cibonom u devetom kolu regionalnog šampionata

Košarkaši FMP Železnika najprijatnije su iznenađenje ABA lige ove sezone. Posle osam rundi imaju samo dva poraza, a u devetoj ih čeka još jedan veliki izazov - gostovanje Ciboni u Zagrebu (17.00). U centru pažnje biće MVP devetog kola regionalnog prvenstva Danilo Tasić, kojem je jedan trening bio dovoljan da protiv Studentskog centra minule sedmice pruži najbolju partiju u dresu Pantera.

Ekipa iz Železnika pretrpela je poraze samo od Budućnost i Partizana. Uspela je na pleća da obori ekipe poput Igokee, Cedevita Olimpije i Mornara. U minulom kolu slavila je kod kuće protiv Studentskog centra. Atraktivna košarkaška predstava rešena je u poslednjim trenucima serijom trojki domaće ekipe (104:99).

Izabrane vesti

Susret je sa 25 poena i devet skokova obeležio iskusni krilni centar Tasić. Bivši MVP bugarske lige koji je letos pojačao Pantera iz Levskog igra sjajno ove sezone pa je imao dvocifren košgeterski učinak u svakom odigranom meču (14,6 poena po nastupu).

Interesantno je da je pred partiju sezone, za koju je nagrađen i titulom najkorisnijeg igrača kola, Tasić odradio samo jedan timski trening. Naime, on se razboleo posle pobede nad Zadrom, propustio okršaj sa Partizanom, da bi se oporavio dan pred utakmicu sa Podgoričanima. Jednom je trenirao sa timom, sutradan izašao na parket i dominirao.

"Zadovoljan sam. To je plod timske igre. Prvi smo počeli sa treninzima i stvarno dobro radimo. Mislim da je to rezultat tog rada i to se baš pokazalo kroz ovo kolo", izjavio je Tasić za Mozzart Sport.

Šta je ključ uspeha iza sjajnih partija ove sezone?

"Mi smo prijatno iznenađenje za ligu. Ključ je rad. Mislim da smo jedna od ekipa koje najviše treniraju u ligi i to daje rezultate", dodao je 28-godišnji košarkaš.

Panterima sledi još jedno teško gostovanje. Cibona je sezonu otvorila sa tri trijumfa, potom vezala tri poraza, ali se u minula dva kola vratila na pobedničke staze - savladala je Krku u Zagrebu i Borac u Čačku. Ekipa bivšeg trenera FMP-a Vladimira Jovanovića uz sastav iz Železnika spada u red najprijatnijih iznenađenja na startu sezone u ABA ligi.

"Teško gostovanje. Kao i za svaku utakmicu - spremni smo i idemo na pobedu. Daćemo maksimum, a teren će reći šta će se desiti", rekao je MVP osmog kola regionalnog šampionata.

S ozbirom da samo dve ekipe imaju bolji učinak od FMP-a, da li se u klubu nadaju plasmanu u plej-of?

"Još je rano govoriti o tome. Ambicije postoje, na svakoj utakmici idemo na pobedu. Igramo, uživamo u igri. Videćemo, još je rano".

Tasić se posle pet godina vratio u srpsku košarku. Karijeru je počeo u Konstantinu, koji je napustio 2016. godine i potom je gradio u inostranstvu. Igrao je za Dinamo Bukurešt, AEK Larnaku, Stal Ostrov Vjelkopolski, kao i Vuluntari i Pitešti u Rumuniji, pre nego što je leta 2020. godine stigao u Sofiju. Sa Levskim je osvojio titulu i kup u Bugarskoj, a bio je i MVP prvenstva, ali i finala.

Minulog leta je stiglo i priznanje za sjajna izdanja u komšiluku u vidu poziva iz Železnika. Sada se odmerava sa najboljim košarkašima Jadrana, ali ističe da svakom protivniku pristupa sa istom dozom respekta.

"Ne bih nikoga izdvajao. Maksimalno poštujemo svakog protivnika, ulazimo isto u utakmicu sa Zvezdom, Partizanom, Splitom...", ističe Tasić za Mozzart Sport.

FMP i Cibona imaju dugu istoriju susreta u Jadranskoj ligi. Predstojeći će im biti 26. Sastav iz Železnika je dosad daleko uspešniji sa 16 trijumfa, a četiri puta je slavio u Zagrebu (osam poraza na gostovanjima).

Treba dodati i da je ekipa Nenada Stefanovića pred regionalni klasik doživela i promenu u igračkom kadru. Iz Partizana je kao pojačanje stigao taletovani Aleksa Stepanović, dok se klub rastao sa Dimitrijem Nikolićem.

ABA LIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Zadar - Igokea 64:77

/Karter 18 - Voler 19/

Subota

17.00: (1,80) Cibona (14,5) FMP (2,15)

19.00: (1,80) Krka (14,5) Borac (2,15)

21.00: (1,45) Partizan (15,0) Budućnost (3,05)

Nedelja

12.00: Mega - Cedevita Olimpija

17.00: Mornar - Split

18.00: Studentski centar - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK FMPFMP ŽeleznikDanilo TasićCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara