Komentari na vest

Jeste Jokić MVP, ali nije svemoguć: Finiks oduvao Denver, Pol je profesor pik-end-rola (VIDEO)

D

Denveeeer

pre gotovo 3 godine

Slazem se da su uzasno odigrali,ali daleko od toga da je ovde sve gotovo. Nisu napravili brejk ali nije strasno. Sada imaju 2 utakmice kuci,u Denveru je jako tesko pobediti ih. Domaca publika,nadmorska visina na koju se protivnici teze naviknu,i Barton koji ce sigurno dobiti vise minuta...a sinoc se videlo koliko dobroh stvari Denver sa njim moze da dobije. Jokic je bio standardno dobar,a sto se odbrane tice,sve i da su igrali bolju odbranu sinoc,sa onakvim sutem bi svakako opet izgubili! Kada ti drugi igrac ekipe(Porter) ima sut 3-13 tesko mozes da dobijes utakmicu... a jos uz to niko drugi ne iskoci. Kampaco sut 1-7 onda Moris sut 1-7. Dakle sledece utakmice Denver moze samo bolje da odigra,jer gore od onoga sinoc ne moze...cak i onu prvu utakmicu su odigrali mnogo bolje,tad su cijelo vrijeme igrali dobro i onda se desio jedan nenormalan pad od 4-5 minuta gde su izgubili utakmicu. Dakle ako se desi da Denver odbrani domaci teren,sto je po meni prilicno realno,dolazimo do 2-2 u seriji i onda bi po meni cak Denver bio u prednosti... Denver svakako moze ovo da dobije,setite se prosle godine protiv Jute i Klipersa kada su se vratili posle 3-1
G

Gost13

pre gotovo 3 godine

I ne znam što svi potcenjuju Bridžisa. Treba Denver da rizikuje sa Bridžisom ovo ono, a lik 2 meča prosek 18 poena. Nije to malo na 45% šuta. Tako da i nije baš za rizik.
B

Bzzz

pre gotovo 3 godine

Steta, ovo je bas lepa prilika da nakon ispadanja Lejkersa Denver stigne do finala. Nista jos nije gotovo ali ne bi trebali da ispuste sansu iako je Finiks kvalitetna ekipa kao i Juta recimo.
E

Erector

pre gotovo 3 godine

Pa nije da su ih jedva izbacili, nego ih razmontirali, i sa Dejvisom u ekipi, Finiks bi bio favorit. Meni su oni, poslije Bruklina, drugi favorit prvenstva i teško da će Denver tu nešto moći bez Mareja.
Z

ZzzRrr

pre gotovo 3 godine

Za ovakav Denver je i ovaj rezultat puna kapa. Finiks je ozbiljna ekipa, posebno u odbrani. Denver je zatvorio Bukera ali uvek iskoči neko nov. Teško će ovde doći do nekog preokreta
G

Gost recon

pre gotovo 3 godine

Vec godinama pricam kako je Chris Paul jedini pravi old school playmaker u NBA ligi. I velika je nepravda ucinjena nad njim kad mu je NBA liga stopirala potpis za Lakerse coveku stavili veto na ugovor karijere.... Da nije bilo toga do sada bi imao bar 2-3 prstena ali dobro mozda je ova sezona njegova da naplati sve ono od ranije.
a

as

pre gotovo 3 godine

Pročitaj malo o tom trejdu i na koji način je liga stopirala isti i iz kog razloga. Ukoliko te mrzi, sada ću ti objasniti - Hornetsi u to vreme nisu imali vlasnika, te je "ulogu vlasnika" automatski preuzeo Dejvid Štern, tadašnji komesar lige i čovek koji je NBA digao na viši nivo za vreme svog mandata (za razligu od Silvera koji se istinski trudi da uništi sve dobro). Štern je tadašnju odluku obrazložio time da ekipa koja nema vlasnika, generalnog direktora... ne može da trejduje budućeg HOF igrača, pa makar i paket bio fenomenalan i bolji od onog koji su uzeli par godina kasnije od Klipersa. Rezime, Hornetsi nisu imali ovlašćenu osobu da odobri ili odbije trejd, te je liga bila njihov "vlasnik" u tom periodu. Nije tu bila nikakva urota protiv Lejkersa (čuj urota protiv Lejkersa), već obična odluka u tom trenutku "namesnik" ekipe, što apsolutno ima pokrića, jer se kasnije ispostavilo da je CP3 zaista HOF materijal.
M

Momak

pre gotovo 3 godine

Poprilicno otužno zalaganje, za mozda najvazniju utakmice sezone, nije to jos gotovo, ali jos jedna ovakva utakmica portera (pogotovo po zalaganju u odbrani), izbice sebi iz dzepa desetine miliona dolara u ekstenziji ugovora ovog leta, monte , milsap koce napade, gordon nikola i barton jedini vredni pomena danas.
M

Ma Jokić

pre gotovo 3 godine

Je uradio velike stvari za Denver i najveću za sebe ove godine MVP. Ne bi ni Džordan ovako oslabljen tim odveo do finala. Za ovu godinu dosta sa Denverom. Nek odmori dve nedelje pa na Olimpijadu za Zlato koje čekamo 40 g. Ova generacija je najjača još od 80. Ne treba zaboraviti da iako su amerikanci tad bojkotoali igre da su i Praja Moka Kića i ostali pobedili na pripremama u americi a za njih su igrale ponajveće legende Medžik Džonson i Leri Brd
k

kolja083

pre gotovo 3 godine

Užasna odbrana Denvera,a napad se svodi na besomučno ispucavanje trojki.Finiks igrao fantastično,Denver nije mogao da odbrani nijedan napad.Biće izgleda čišćenje sa 4:0.Jednostavno,mnogo su kvalitetniji.6
J

Jokic4MVP

pre gotovo 3 godine

Djelimicno se slazem sa tobom. Odbrana Finiksa nije ni stavljena posteno na test. Denverov napad nije funkcionisao iz mnogo opravdanih razloga, npr. povrede itd., ali izgleda da ovaj tim bez murray-a previse zavisi od suta za tri... Ocekujem sledece korekcije Malone-a: Porter ide dosta vise na skok (posebno ofanzivni), Jokic ce puno manje igrati na low postu (vise ulaz) da bi doveo Aytona u problem sa faulovima, uzimace se svjesno rizik da igraci poput bridges-a ostanu slobodni na sutu da bi se zatvorio protok lopte.