Nikola Jokić i Entoni Dejvis (Foto: AFP)
Nikola Jokić i Entoni Dejvis (Foto: AFP)

Jokić: Nije bitno da li pobeđujemo sa 20 ili jednim poenom razlike, kada počnemo da igramo individualno - gubimo

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.05.23. | 07:03

Srpski centar posle još jedne sjajne partije izneo utiske i dotakao se pada u drugom poluvremenu

Slavio je Denver na startu plej-ofa protiv Los Anđeles Lejkersa sa132:126. Postigao 72 poena u prvom poluvremenu, vodio i 21 poen razlike, ali nije mogao mirno da privede meč kraju. Entoni Dejvis, Lebron Džejms i drugovi su se vratili, prišli dva puta na minus tri u poslednjem kvartalu, ali Nagetsi su izdržali.

Nikola Jokić je odigrao još jedan meč za pamćenje, ubacio 34 poena, uz 21 skok i 14 asistencija. Istorijske brojke. Po završetku susret je na parketu izneo prve utiske.

Izabrane vesti

"Utakmica uspona i padova. Bili smo veoma dobri u prvom poluvremenu, kontrolisali sve, ritam, odbranu, skokove... A onda u drugom smo je izgubili. Oni su veoma dobar, talentovan tim i izgubili smo staloženost koju smo imali u prvom poluvremenu", rekao je Jokić.

Lejkersi su posle veoma lošeg prvog poluvremena briljirali u drugom, ali nisu uspeli da preokrenu.

"Znali smo da će se vratiti, čvrst su tim, ali nije bitno da li pobeđujete sa 20 ili jednim poenom razlike, pobeda je pobeda."

Da li je pre meča imao posebnu pripremu?

"Cilj mi je bio samo da dobijem utakmicu, nisam razmišljao šta ću tačno da uradim. Bilo je bitno samo da pobedimo i na sreću to smo i uradili".

Koliko će ova utakmica i kako pomoći Nagetsima u nastavku serije?

"Moramo da nastavimo da budemo svoji i radimo ono što mi radimo. Kada je tako, dobar smo tim. Kada počnemo da igramo individualno, bez fokusa, gubimo".

Govorio je potom i na konferenciji za medije i istakao da niska petorka Lejkersa na startu nije iznenadila njega i saigrače. To se videlo i po rezultatu. Denver je imao 20 skokova više posle prvih 24 minuta.

"Odbrana je bila dobra i nalazio sam se u dobrim pozicijama da uhvatim loptu. Nisu nas iznenadili. Znali smo da će početi sa Vanderbiltom i Šruderom".

Pogodio je Jokić neverovatan šut sa zvukom sirene za kraj treće deonice. Preko Entonija Dejvisa, u padu, sa velike udaljenosti.

"Nekada je sreća na našoj strani. Ludački šut, nije to nešto na čemu sam radio. Drago mi je što je ušla".

Koliko je važno biti agresivan?

"Plej-of je, moramo da budemo agresivni, pobeđujemo. Posebno kod kuće, i posebno jer su dobili dve prve utakmice. Biti agresivan, to je normalno".

Kentevijus Koldvel Poup, šampion sa Lejkersima iz "babla", odigrao je bitnu ulogu protiv bivšeg tima.

"Mislim da sam na ovo pitanje odgovorio 17 puta. Koldvel Poup je sjajan, šampion je, pobednik, zna šta treba da radi. Profesionalac je, nema problem da se oglasi, čvrst je i zna koja mu je uloga i radi je najbolje na svetu".

Šta je dovelo do toga da se Lejkersi vrate u drugom poluvremenu?

"Ne znam. Nije samo do nas, već i do njih. Veoma su dobar tim, imaju Dejvisa koji je igrao sjajno. Lebrona koji utiče na utakmicu na sve moguće načine, Ostin Rivs je odigrao veoma dobro, Hačimura... Nekada napad jednostavno bude bolji od odbrane", zaključio je Nikola Jokić.

MELOUN: BOLJE DA POPRAVLJAMO KAD POBEĐUJEMO, NEGO KAD GUBIMO

Utiske je izneo i trener Majk Meloun.

"Da se razumemo, ovo je finale Zapada i vodimo sa 1-0. Bolje nego da je obrnuto. Rekao sam momcima da možemo da budemo zadovoljni pobedom, odbranili smo domaći teren i u ovom trenutku sezone je teško trijumfovati, ali naša odbrana mora prokleto da bude bolja. Šutirali su 66 odsto u drugom poluvremenu, postizali lake poene. Ne želimo da se pretvorimo u tim koji će da se trudi da postigne poen više, istraje duže. Mnogo je stvari na koje moramo da obratimo pažnju, da ih radimo bolje, ali 19 poena u tranziciji, 17 skokova više i 29 asistencija na 11 izgubljenih lopti, to su dobre brojke. Mnogo radije ću popravljati stvari posle trijumfa u finalu Zapada, neko posle poraza. Kako god, pred nama je mnogo posla", rekao je Meloun.

Kako komentariše pogotke iz teških pozicija, u poslednjim sekundama. Jokić je bio brži od sirene za kraj deonice, Džamal Mari pogodio par puta sa zvukom sirene za kraj napada.

"Pogodili smo neke šuteve, Mari, Nikola, Majkl Porter... Ubacili su šuteve koji su nam bili neophodni. Jokić je bio sjajan, agresivan u vođenju lopte, zakucavao u tranziciji. Pričali smo i ranije, agresivan Nikola Jokić je veoma efektivan. Odradio je paklen posao, ali moram da čestitam i Džamalu, koji je pred meč bio pod znakom pitanja, borio se sa bolešću".

Od blistavog prvog poluvremena, Nagetsi su na kraju morali da se pobiju za pobedu. Šta se desilo u drugom poluvremenu i kako da se ne ponovi?

"Teško smo dolazili do poena, gubili loptu. Imali smo 19 poena u tranziciji, ali 17 u prvom poluvremenu zato što smo igrali dobru odbranu, naterali ih da prave greške i dobro trčali. U drugom poluvremenu nismo uspeli da ih zaustavimo, svelo se sve na igru na polovini, koja njima odgovoara. Najbolja su odbrana u plej-ofu i moramo da nađemo način da uvedemo traziciju i brzinu u utakmicu, a ne da igramo protiv postavljene odbrane", zaključio je Meloun.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMajk MelounLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara