Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić planira kraj karijere u Denveru: Hoću da budem Tim Dankan Nagetsa

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 20:43

Srpski centar propušta pripremne mečeve, trener traži da bude glasniji na terenu, ali i van njega

Navijači Denver Nagetsa imaju velika očekivanja od predstojeće NBA sezone, koja kreće 18. oktobra. Dvostruki uzastopni MVP Nikola Jokić predvodiće tim ne toliko zvučnih koliko - barem bi trebalo da bude tako - kompatibilnih imena.

Iz Vašingtona su stigli Kentavius Koldvel-Pop i Iš Smit, iz Filadelfije DeAndre Džordan, a iz Bruklina Brus Braun, dok su se od povreda oporavili Džamal Mari i Majkl Porter. Mogla bi ova sezona da posluži za iskorak ekipi iz Kolorada u plej-ofu, čemu se sigurno nada i trener Majkl Meloun, te je već poručio svojoj prvoj zvezdi šta očekuje od njega.

Izabrane vesti

U razgovoru sa predstavnicima medija, strateg Nagetsa istakao je da od Nikole Jokića traži da ubuduće bude glasniji. I to ne samo na parketu.

"Svi čekaju da on nešto kaže i kada to uradi, to ima veliki uticaj. Želim da bude glasniji u svlačionici, ali i u druženjima ekipe", rekao je Meloun.

Jokić mu je brzo odgovorio.

"Trebaće mi malo vremena da se ponovo prebacim na engleski jezik, a onda ću biti glasniji", našalio se srpski centar.

S obzirom na to da je tokom leta potpisao novi petogodišnji ugovor sa Nagetsima, po kom je postao najlpaćeniji igrač u istoriji NBA lige (264.000.000 dolara), jasno je da se 27-godišnjem Somborcu ne žuri iz Kolorada. Štaviše, rado bi da u Denveru završi karijeru, pa se uporedio s nekadašnjom zvezdom San Antonio Sparsa.

"To je cilj. Želim da postanem Tim Dankan Denver Nagetsa, samo moram da osvojim nekoliko titula da bih bio kao on", ponovo je kroz osmeh pričao Jokić i dodao da mu se trenutno sve dopada:

"Volim što sam ovde. Sviđa mi se grad, organizacija u klubu, ljudi".

Meloun je najavio da Jokić zbog učešća na Evropskom prvenstvu i Mari zbog procesa oporavka od povrede neće igrati planiranih pet pripremnih utakmica, već će se za početak sezone pripremati po nešto drugačijem programu od saigrača.

Rekao je Meloun i da će se ekipa s početka sezona dosta razlikovati od one koja će igrati plej-of, što nagoveštava da će Nagetsi tempirati formu za finiš prvenstva, odnosno borbu za prsten. Najavio je i da bi Denver ubuduće mogao da igra izuzetno čvrstu košarku.

"Želim da budemo među najboljih pet ekipa u odbrani. Između dobre igre u odbrani i pobeđivanja postoji povezanost. Ne možete biti 24. ekipa po odbrani i očekivati da pobeđujete", konstatovao je 51-godišnji trener.


tagovi

Majkl MelounDenver NagetsDenverNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara