Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokić se probudio na vreme i srušio Kliperse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.04.21. | 06:48

Partija ispod standarda na koje nas je navikao, ali je u odlučujućim trenucima preuzeo stvari u svoje ruke i Nagetsima obezbedio važan trijumf

Raritet. Nikola Jokić nije upisao dabl-dabl. Najbolji igrač Zapada u martu nije imao svoje veče na startu novog meseca, ali je proigrao kada je bio najpotrebnije i pomogao Denveru da upiše 30. recku u sezoni (18 poraza). U meču koji je imao plej-of šmek, sastav iz Kolorada je slavio protiv LA Klipersa i izjednačio se sa Lejkersima na četvrtom mestu Zapadne konferencije (101:94). Ekipa Tajrona Lua ima isti broj poraza kao večerašnji rival, ali dva trijumfa više.

Nije služio Jokića šut večeras, odigrali su i KlipERsi dobru odbranu na prvom kandidatu za MVP odličje, ali nisu uspeli da ga spreče da poveže redove svoje ekipe i bitnim poenima u završnici reši pitanje pobednika. Susret je završio daleko ispod standarda na koje nas je navikao (14 poena i po sedam skokova i asistencija), ali je večeras ostatak ekipe pokazao neophodan kvalitet. Džamal Mari je odigrao jako dobro, u finišu je pogodio par važnih šuteva, Majkl Porter i Vil Barton su imali jako bitan doprinos u napadu, dok je Eron Gordon nastavio svoj period adaptacije u novoj sredini sa novim dvocifrenim učinkom (14 poena uz po šest skokova i asistencija) i tako dokazao da je vredno pojačanje.

Izabrane vesti

Ključni faktor u pobedi tima iz Kolorada bile su asistencije. Još jedan sjajan timski nastup čete Majka Melouna, kako su od rivala imali 11 završnih dodavanja više (28), što takođe pokazuje da Klipersi i dalje imaju problema u organiziciji napada i da će se izrazito mučiti sa najboljim timovima lige. Nedavno pristigli Ražon Rondo bi to mogao da popravi, ali on još uvek nije spreman da debituje. Dovoljno je reći da domaćin večeras nije uspeo da povede ni u jednom trenutku, mada je rezultatski konstantno bio uz rivala. Ipak, Kavai Lenard, Pol Džordž i drugovi nisu uspeli da naprave ključni korak, pa su na kraju ostali bez plena u svojoj dvorani. Više nisu ni zaslužili.

Jokić je u prvoj deonici ubacio dva poena, srećom saigrači su dodali 29, pa su gosti na odmor otišli sa 11 poena viška. Iako je najbolji igrač ekipe u drugom dodao koliko i u prvom kvartalu, za toliko je i prednost Nagetsa porasla do poluvremena. U tvrdom trećem periodu viđeno je svega 40 poena, gosti su ubacili dva manje, a popularni Džoker je u odlučujućih 12 minuta ušao sa učinkom od devet poena. Ipak, kada se lomilo, preuzeo je stvari u svoje ruke. Pogodio trojku da odbije nalet rivala na ulasku u poslednjih pet minuta, potom spojio Majkla Portera Džuniora sa poenima i onda pogodio težak šut na ulasku u poslednjih 120 sekundi za dvocifrenu prednost Denvera. Tada je već sve bilo jasno, a Mari je dugom dvojkom samo potvrdio pobedu Melounove ekipe.

Nikola Jokić je iz igre šutirao 6/16 (38 odsto), nije izlazio na liniju za slobodna bacanja. Pobednički sastav je sa 23 poena predvodio Mari, 20 je dodao Porter Džunior, pola koša manje ubacio je Vil Barton. Sa druge strane 24 poena i 12 skokova Lenarda, 18 je dodao mladi Terens Man, dok je 17 ubacio Pol Džordž, Ivica Zubac je meč okončao sa osam poena i četiri skoka, uz dve blokade i jednu asistenciju.

NBA

Petak

Klivlend - Filadelfija 94:114

/Sekston 24 - Milton 27/

Detroit - Vašington 120:91

/Džekson 31 - Vestbruk, Lopez 16/

Bruklin - Šarlot 111:89

/Grin 21 - Hejvord 13/

Majami - Golden Stejt 116:109

/Batler 22 - Kari 36/

Nju Orleans - Orlando 110:115 (101:101)

/Aleksender Voker 31 - Karter Džunior 21/

San Antonio - Atlanta 134:129 (110:110)

/Derozan 36 - Kapela, Bogdanović, Jang 28/

LA Klipers - Denver 94:101

/Lenard 24 - Mari 23/



tagovi

Denver NagetsLos Anđeles KlipersNikola JokićDžamal MariKavaj Lenard

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara