Mihailo Bošković i Toko Šengelija (Foto: fiba.basketball)
Mihailo Bošković i Toko Šengelija (Foto: fiba.basketball)

Još jedan srpski biser na NBA draftu - novopečeni košarkaš Igokee, Mihailo Bošković

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 17:39

Šansi u NBA se nada i tandem Studentskog centra

Mladi košarkaš Partizan Mozzart Beta Tristan Vukčević prijavio za predstojeći draft, a sada je još jedan talentovani srpski igrač učinio isto. Košarkaš Igokee Mihailo Bošković je popunio prijavu, istakao je njegov agent Miško Ražnatović.

Bošković je je karijeru počeo u ekipi Plej-ofa iz Užica, potom se preselio u Slobodu, da bi u prethodne dve sezone branio boje Dinamika u KLS. Bio je i član reprezentacije Srbije do 20 godine, sa kojom je uspeo da se vrati u A diviziju i bio najkorisniji igrač turnira u Tbilisiju. Nedavno je potpisao za Igokeu, a očigledno se nada šansi i u NBA.

Izabrane vesti

Svoje prijave za draft popunila su i trojica košarkaša iz regiona: blizanci iz Studentskog centra Zvonimir i Tomislav Ivišić, takođe je obelodanio Ražnatović.

Talentovani hrvatski tandem je od 2020. godine u filijali podgoričke Budućnosti, a ove sezone su braća Ivišić dobila priliku pod vođstvom Andreja Žakelja da pokažu talenat u regionalnom takmičenju. Zvonimir je na 18 nastupa beležio 3,9 poena i 2,7 skokova, dok je Tomislav bio jedan od bitnijih igrača u rotaciji, s ozbirom da je propustio samo jedan susret, prosečno na terenu provodio 16,3 minuta i beležio 6,5 poena i četiri uhvaćene lopte.

Sreću će na NBA draftu okušati i mladi centar Barselone Džejms Nadži, kao i talentovani francuski plejmejker iz Le Portela, Nadir Hifi, istakao je novinar ESPN-a i ekspert za draft Džonatan Givoni.

Nadži je povremeno dobijao priliku u ekipi Šarunasa Jasikevičijusa ove sezone, beležio prosečno dva poena i 1,3 skok u Evroligi, ali je demnostrirao sjajne atletske sposobnosti i fizikalije - temelj za uspeh s druge strane Atlantika.

Hifi je s druge strane imao ogroman prostor za dokazivanje u elitnom rangu francuske košarke, s ozbirom da je bio glavni igrač Le Portela. Dokazao se kao najbolji mladi igrač LNB Pro A lige posle Viktora Vembanjame (nedavno se i on zvanično prijavio za Draft), s ozbirom da je u proseku beležio 17,2 poena i 3,3 asistencije, postavio rekord sa 39 poena protiv Pariza.

Detalj sa drafta 2021. godine (Foto: AFP)Detalj sa drafta 2021. godine (Foto: AFP)

Ostaje da se vidi kako će pomenuti igrači proći na draftu, a jedino je sigurno da će pre svih biti izabran čudesni Vembanjama. Prema svim prognozama biser frnacuskog Metropolitana, zbog kojeg je NBA otkupila prava na prenos utakmice francuske lige, bića prvi pik na NBA draftu za 2023. godinu.

Trenutno najveće šanse da prvi biraju imaju Detroit, Hjuston i San Antonio, sa po 14 odsto verovatnoće. Lutrija će biti održana 16. maja, a sam draft 22. juna.


tagovi

NBA draftNBA ligaKK BarselonaStudentski centarIgokea

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara