Luka Božić (© ABA liga)
Luka Božić (© ABA liga)

Kako bi Partizan Mozzart Bet izgledao da je doveo Luku Božića?

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.04.24. | 08:07

Pitanje bez odgovora pred večerašnji meč 26. kola ABA lige crno-belih i Zadra koji izavisi isključivo od moćnog Luke Božića, a on je baš prošlog leta razgovarao sa Željkom Obradovićem

Partizan Mozzart Bet se večeras bori za 20. ovosezonsku ligašku pobedu u ABA ligi. Ukoliko crno-beli savladaju Zadar, treću sezonu zaredom sa Željkom Obradović će završiti sa 20 ili više ligaških pobeda, ali malo ko o tome razmišlja u ovom trenutku. Meč protiv Zadra (20.00, Arena Sport) u Areni zapravo nema rezultatski značaj jer je klub iz Humske zakucan na drugom mestu pred plej-of. Navijači Partizana u ovom momentu više maštaju o nekim scenarijima od letos...

Recimo, kako je ovaj crno-beli tim mogao nešto drugačije da izgleda, možda i sa Lukom Božićem u sastavu, najboljim igračem Zadra, ali generalno i ABA lige.

Izabrane vesti

Mnogo toga je izrečeno o svemu što se dešavalo tokom leta u Humskoj, ponajviše o Nikoli Mirotiću. Činjenica je da bi ovaj tim bio drastično drugačiji da je on potpisao famozni ugovor, a možda bi to eventualno značilo da bi i šansu u Humskoj dobio Luka Božić, senzacionalni krilni igrač Zadra koji ide po drugu uzastopnu MVP titulu. Da ne pišemo samo u prazno, svojevremeno nam je potvrdio i sam Božić koji je za Mozzart Sport otkrio da je zaista letos bilo kontakta sa crno-belima.

"Razgovarao sam sa trenerom Obradovićem, zvao me je na telefon. Bili smo nekako i blizu dogovora, ne bih da iznosim detalje... Bio sam blizu, nije se dogodilo i to je to. Bog najbolje zna zašto se nije dogodilo", rekao je bio Božić za naš portal u novembru prošle godine kada je zabeležio neverovatnih 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija protiv Splita.

Baš zbog ovih brojki se i priča o Božiću iz kola u kolo. Ono što momak rođen u Bjelovaru radi ove sezone u ABA ligi niko drugi u regionu nije u stanju da ponovi, a kamo li prebaci. U proseku igra nestvarnih 37,7 minuta po utakmici. Beleži 21,1 poen, 8,1 skok i šest asistencija za indeks korisnosti 29,4. Ubedljvio najviše u regionalnom takmičenju.

Naravno, da je kojim slučajem došao u Partizan, teško da bi imao ovakve brojke i istu ulogu, ali bi možda pomogao više od nekih igrača koji se evidentno nisu snašli u crno-belom dresu ove sezone. Prvi na pamet naravno pada Mateuš Ponitka s obzirom da pokrivaju relativno istu poziciju, s tim što Božić u Zadru igra i trojku, ali i krilnog centra.

Ipak, Božić je ostao u Zadru ove sezone što se po svemu sudeći ispostavilo kao idealan potez jer odavno Zadrani nisu bili bolji. Trenutno su šesti sa 14 pobeda i 11 poraza, a definitivno najvrednija pobeda ove sezone stigla je baš protiv Partizana u 13. kolu.

Zadrani su tada šokirali crno-bele i ubedljivo ih savladali sa 84:68. Božić je na tom meču razbio sve direktne čuvare ubacivši 26 poena. Imao je devet skokova i devet asistencija za 39 minuta.

"Partizanu i nama ova utakmica bez obzira na ishod ne može da promeni mesto na tabeli, međutim, borićemo se i mi oni koliko budemo mogli, za što bolji rezultat. Bez obzira na to što utakmica ne odlučuje, mislim da će biti kvalitetna i da će igrači i s jedne i s druge strane dati svoj maksimum", rekao je trener Zadrana, Danijel Jusup.

Sada je na crno-belima da pokažu dozu ponosa i revanširaju se za poraz u prvom delu sezone, a onda da se pripreme za meč sa Valensijom, koji može da bude ključan u Evroligi. Mada i on može da bude u potpunosti beznačajan. To već zavisi od Crvene zvezde, no da se vratimo na Zadar...

"Zadar je ekipa koja nas je porazila u prvom delu sezone. Imaju sjajan tim, roster igrača približne visine, slične građe i konstitucije. Igraju dobru košarku predvođeni najkorisnijim igračem lige Lukom Božićem koji igra stvarno odlično. Imaju još igrače poput Drežnjaka, Ramljaka, Lakića, Mazalina, Žganeca koji igraju veoma dobro. Mi znamo da moramo pred našom publikom taj regularni deo takmičenja da zatvorimo pobedom, iako je rezultatski nebitna utakmica i za nas i za njih. Idemo puni motivacije, jer znamo da nas posle toga očekuje teška utakmica protiv Valensije gde znamo da moramo da pobedimo i nadam se da ćemo na kraju ove nedelje izaći sa dve pobede", rekao je Aleksa Avramović.

Kako god bude bilo, u centru pažnje na parketu Arene danas će biti Božić. I ako ga bude krenulo kako ume, mnogi će u sebi razmišljati po onoj staroj: šta bi bilo, da je bilo...

ABA LIGA - 26. KOLO

Petak

Cibona - Cedevita Olimpija 72:97

/Bundović 18 - Šaškov 18/

Studentski Centar - Budućnost 80:93

/Dokins 20 - Rajt 18/

Subota

Igokea - Mega 78:92

/Filipović 18 - Đurišić 26/

Borac Mozzart - Krka 101:83

/Segu 19 - Špan 22/

FMP - Mornar 111:94

/Stojanović 21 - Dan Martin 26/

Nedelja

Split - Crvena zvezda 73:92

/Sulivan 21 - Nedović 19/

Ponedeljak

19.00: (1,05) Partizan Mozzart Bet (27,00) Zadar (10,00)


.


tagovi

KK PartizanKK ZadarLuka Božić

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara