Aleksandar Đorđević (©MN Press)
Aleksandar Đorđević (©MN Press)

Kako je Sale Đorđević umalo zakasnio na treći meč finala: Požar, kolaps u saobraćaju i spasilac na skuteru

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 14:36

Sjajna priča dolazi nam iz Italije

Košarkaši Virtusa iz Bolonje su prosto razbili Olimpiju Milano u trećoj utakmici finala (76:58). Tako su došli i do treće pobede, pa sada imaju četiri meč lopte. Ipak, sve je moglo da bude drugačije da Aleksandar Đorđević nije stigao da održi govor pred svojim igračima uoči početka susreta. Da tako ne bude postarao se verni navijač tima iz Bolonje, koji je spasao srpskog stručnjaka i na vreme ga dovezao do Segafredo Arene.

Imaju veliku priliku Đorđević, Miloš Teodosić i Stefan Marković da spasu sezonu i ostvare ogroman uspeh. Nisu se domogli toliko željene Evrolige (u polufinalu Evrokupa ih je zaustavio Uniks), ali bi se titulom i pobedom nad Olimpijom Milano definitivno iskupili. Sve priče o odlasku srpskog trenera pale bi u vodu, čini se da bi bivši selektor Srbije kupio upravu Virtusa na još neko vreme.

Izabrane vesti

Ali, sve je moglo da bude drugačije da je Olimpija Milano nakon dva poraza u Mediolanom forumu uzvratila brejkom u Bolonji. Psihološki pritisak bi se delom preneo na Virtus, koji bi imao imperativ pobede na svom parketu pred povratak serije u Milano. Moglo je tako da bude da Sale Đorđević nije stigao na vreme u dvoranu.

Kako prenosi italijanska Republika, zbog požara je došlo do velikog zastoja i srpski stručnjak je shvatio da neće stići na početak utakmice. Ipak, sreća ga je pogledala, u pomoć mu je priskočio verni navijač Virtusa, koji se igrom slučaja našao u blizini na svom skuteru. Ponudio je pomoć srpskom treneru, Đorđević je naravno pristao, pa su se zajedno na skuteru probili kroz gužvu i u pravi čas stigli do Segafredo Arene. Taman na vreme da Đorđević održi govor svojim igračima pred početak treće utakmice.

Slična situacija nedavno je zadesila i Zlatana Ibrahimovića, samo što je napadač Milana kasnio na festival u Sanremu.



tagovi

Virtus BolonjaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara