Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)
Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)

Kampacu trogodišnji ugovor težak 9.000.000 evra od Real Madrida

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 18:49

Argentinac navodno ima dogovor sa bivšim klubom

Pisalo se mnogo o statusu Fakunda Kampaca za narednu sezonu. Jasna je namera Crvene zvezde da ga zadrži, ali Eurohoops tvrdi da se Argentinac vraća u Real Madrid.

Navodno ima dogovor sa Kraljevskim klubom za trogodišnju saradnju tešku 9.000.000 evra bruto. S ozbirom na njegov poreski status u Španiji, trebalo bi da od Blankosa dobije 1.500.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Ističe se da je presudila želja 32-godišnjeg plejmejkera da se vrati u Real, čiji član je bio od 2014. do 2020. godine (dve sezone proveo na kaljenju u Mursiji), a dodaje se i da još duguje španskom klubu za otkup ugovora koji je bio u obavezi da plati pri odlasku u NBA.

Sa Malog Kalemegdana su demantovali ranija pisanja o odlasku argentinskog plejmejkera, ali sada su se pojavile nove informacije o Fakundovom povratku u Španiju, mada je jasno da ništa nije potpisano.

Kampaco je sa Blankosima osvojio dve titule u Evroligi (2015, 2018), tri puta bio prvak Španije, a podigao je i dva Kupa kralja.

Otišao je u NBA 2020. godine i potpisao za Denver Nagetse, potom prešao u Dalas minulog leta, ali se nije dugo zadržao, da bi nakon toga prihvatio ponudu Crvene zvezde i sredinom decembra stigao na Mali Kalemegdan.

Oduševio je zvezdašku javnost, iako dva meseca nije mogao da nastupa u Evroligi zbog zabrane izrečene srpskog šampionu. Na devet nastupa u elitnom takmičenju beležio je 15 poena i 5,9 asistencija za prosečan indeks 18,7. U ABA ligi je na 19 nastupa postigao 13,2 poena, uz 6,3 asistencije. Po njegovim notama crveno-beli su bez poraza u plej-ofu stigli do devetog regionalnog finala.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK Real MadridFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara