Riki Rubio (Foto: Reuters)
Riki Rubio (Foto: Reuters)

Kavalirsi u pregovorima sa Rubiom oko prekida saradnje

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 17:53

Španski košarkaš je stopirao karijeru kako bi se posvetio mentalnom zdravlju

Odjeknulo je neposredno pred početak Svetskog prvenstva da Španija neće moći da računa na Rikija Rubija. Ne zato što je povređen, već zato što je rešio da stopira karijeru. Štaviše, nije se sam ni oglasio, već je KS Španije obelodanio da iskusni plejmejker želi da se povuče iz košarke na neko vreme i posveti se mentalnom zdravlju. Dosad se nije više pominjalo kakvi su mu planovi, da li uopšte i razmišlja o povratku na parket...

Sada su se pojavile nove informacije u SAD, pošto Klivlend Kavarlisi, sa kojima Rubio ima ugovor, žele da stave tačku na njihovu saradnju. Ipak, kako se navodi, dve strane su još daleko od bilo kakvog dogovora.

Izabrane vesti

Kako katalonski Mundo Deportivo prenosi, Rubio se u potpunosti povukao i tek je razmenio nekoliko poruka sa ljudima iz kluba, konkretno sa trenerom Džej Bi Bikerstafom. Kavsi su svesni situacije dali Rubiju podršku, ali i prostora i vremena da razbistri misli, ali poslednje informacije Atletika, koje su potvrdili i lokalni mediji, ukazuju da iz Klivlenda sumnjaju da će se Španaac vraćati.

Tako su rukovodioci kluba iz Ohaja počeli da traže načine da raskinu ugovor, mada bi najpre voleli da iskoriste iskusnog plejmejkera iskoriste u nekom trejdu. Rubio je leta 2022. potpisao trogodišnji ugovor težak 18.400.000 dolara, pa tako ove sezone zarađuje 6.100.000, dok mu naredne sleduje još 4.200.000.

Mundo takođe navodi da otkako je stavio pauzu, Rubio nije imao nikakav dodir sa košarkom. Držao se svojih ljudi u domovini i nije ni odlazio u SAD. Štaviše, navodno se "navukao" i na golf.

Na epilog pauze za koju se odlučio čekaće se još neko vreme. Možda bi do rešenja moglo da dođe početkom 2024. godine, jer postoje naznake da bi Rubio mogao da se nađe sa predstavnicima Kavalirsa, kada u Parizu budu odmerili snage sa Bruklin Netsima, u sklopu "NBA Global" mečeva (11. januar). Klivlend navodno i dalje stavlja igrača na prvo mesto i želi da mu pomogne, ali je izvesno da bi Španac uskoro mogao da se pozabavi i birokratskom stranom saradnje koju ima sa Kavalirsima.

Kako stvari stoje, teško da će se Riki Rubio vraćati u NBA, a pod velikim znakom pitanja je da li će uopšte ponovo uzimati loptu u ruke, iako su odavno za njegove usluge interesovanje pokazali i evropski klubovi, posebno oni za koje je emotivno vezan, poput Barselone i Huventuda, ali i Đirone.


tagovi

Riki RubioKlivlend KavalirsKK BarselonaHuventudKK Đirona

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara