Kevin Panter (© Star Sport)
Kevin Panter (© Star Sport)

Kevin Panter pred evroligaški povratak u Arenu: Rival nije bitan, samo mi, ali moramo mnogo bolje

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.10.22. | 10:29

Partizan Mozzart Bet je sinoć upisao treći trijumf u ABA ligi, a kapiten odmah prebacuje fokus na predstojeći okršaj u Evroligi protiv Olimpije Milana (utorak, 20.45)

Već se ušlo u ritam kada nema vremena za slavlje posle pobeda, ali niti tugovanja zbog poraza. Videlo se to protiv Baskonije u Španiji, a i sinoć u Beogradu protiv Studentskog centra. Igrači Partizan Mozzart Beta nisu stigli ni u svlačionicu da uđu posle trećeg trijumfa u ABA ligi, a meč protiv Podgoričana je već bio u fioci, a na stolovima je bio skauting milanske Olimpije protiv koje će crno-beli sutra u Areni tražiti prvenac u ovosezonskoj Evroligi, posle poraza od Albe i pomenute ekipe iz Vitorije. Ukoliko tim Željka Obradocvića želi da rezultatski preskoči četu Etorea Mesine, moraće mnogo stvari da popravi u odnosu na sinoćnje izdanje u regionalnom takmičenju u kome se mučio više od 30 minuta da slomi rivala iz Podgorice.

Izabrane vesti

"Pričao sam s momcima još pre sezone o utakmicama kao što je bila ova protiv Studentskog centra. Rekao sam im da je mentalni pristup ključan, jer samo on donosi pobede u ovakvim mečevima. Ispostavilo se kao tačno", priča Kevin Panter za Mozzart Sport u hodnicima najveće srpske dvorane dok su mu sa tribina dolazila ohrabrenja najbližih.

Otkriva nam da mu je iz SAD stigla velika podrška.

"Brat mi je sada u Beogradu s prijateljem, gledali su utakmicu, pa su uzbuđeni, a-ha-ha".

Izgledalo je da su igrači bili mentalno isprljeni protiv Studentskog centra zbog načina na koji je zabeležen poraz u Španiji i činjenice da je tim prethodnih nedelja neprestano bio u putu. Ipak, kapiten crno-belih se ne slaže.

"Ne znam šta bih rekao na to... Ja sam navikao na ovakav ritam i nemam problem da se mečevi igraju na svaka dva dana. Godinama je tako. Naravno, sada je u pitanju Evroliga i jači protivnici, ali ritam utakmica mi ne smeta. Osećam se spremno."

Već danima kod navijača Partizana hvata euforija zbog dolska italijanskog šampiona. Posle više od sedam godina, pristalice crno-belih će uživo gledati meč elitnog takmičenja. I dok se očekuje atmosfera za pamćenje na tribinama, Panter je isključivo fokusiran na parket.

"Mene samo zanima kako ćemo da igramo i da se što bolje pipremimo za utakmicu. Fokusiran sam samo na to. A navijači, tribine, atmosfera, sve je to odlično, biće bonus, ali na nama je da se sada samo spremimo za dešavanja na terenu. Čak ni protivnik nije bitan, samo mi".

U vrlo kratkom periodu između dve utakmice, Partizan će pokušati da pronađe način kako da ostvari trijumf protiv Italijana.

"Samo ću reći jednu stvar, moramo bolje, mnogo bolje nego protiv Studentskog centra", završava Panter razgovor posle kojeg je otišao na kraću terapiju za petu.

Najefikasniji u meču treće kola ABA lige bio je Matijas Lesor - 19 poena za 29 minuta na parketu.

"Teško je bilo, sami sebi smo otežali zadatak. Moramo bolje, znamo svi da moramo bolje. Važno je da napredujemo iz meča u meč, korak po korak, a za pobedu protiv olimpije moraćemo baš mnogo bolje", rekao je Lesor.

Među igračima koji su se istakli poenterski u nedelju uveče bio je i Tristan Vukčević koji za sada odlično koristi šansu u ABA ligi. Upisao je protiv Podgoričana 11 poena.

"Ne gledam svoju partiju, već kako da pomognem ekipi da dođe do pobede. Samo mi je to bitno".

Imao je i kratak komentar na samu utakmicu.

"Morali smo daleko bolje, nismo slušali Željka i njegov plan, ali na kraju smo pobedili", dodao je Vukčević.

Crno-beli košarkaši su imali slobodno jutro, a već za popodne je zakazan trening na kojem će biti razrađen plan napada na Olimpiju Milano.



tagovi

Kevin PanterKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara