(©Eurocup)
(©Eurocup)

Kilpatrik pogurao Metropoliten ka ambisu, Sloter ga dokusurio: Gran Kanarija zakoračila ka polufinalu Evrokupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.03.21. | 22:02

Nudio se španski predstavnik domaćinu, ali Francuzi nisu znali da iskoriste poklone

Olako je Metropoliten prepustio pobedu Gran Kanariji u Francuskoj. Nije više sam kovač svoje sudbine. Napravila je Gran Kanarija ogroman korak ka plasmanu u polufinale Evrokupa, a najzaslužniji za brejk u Parizu bili su inspirisani Šon Kilpatrik i Havijer Bejran – 84:74

Kada nikog iz Gran kanarije nije služio šut, Šon Kilpatrik je bio tu da povuče i izmisli poene. Odradio je lavovski deo posla, vukao Gran Kanariju na svojim plećima tri četvrtine, a potom sačuvanim šuterima prepustio podijum i nekoliko minuta slave. Spavali su Havijer Bejran i Ej Džej Sloter, pojavljivali se tek na mahove, ali su bili pravi u završnici.

Izabrane vesti

Poznat je Metropoliten po tome što odlično brani protivnikov šut za tri poena i generalno ne dopušta rivalima da uzmu veliki broj dalekometnih hitaca. Gran Kanarija je tim koji se u dobroj meri oslanja na trojke, živi i umire od njih, ali je u Parizu bila primorana da se „odrekne“ najjačeg oružja i okrene igri pod košem.

Izvanredno su igrači Metropolitena čuvali šutere Gran Kanarije, gotovo uvek su stajali blizu, pa je sastav Rorfija Fisaka morao da promeni plan. I nije ispaštao zbog toga. Pronašao je Jure Zdovc put i način da osujeti glavne napadačke akcije španskog tima, ali ne i da zaustavi Šona Kilpatrika. Bio je Kilpatrik nerešiva enigma za domaćina i pokretačka snaga Gran Kanarije. Uzimao je rezonske šuteve, nije pokušavao na silu da dođe do poena i jedinog ga je služio šut za tri poena.

Šon Kilpatrik bio je najefikasniji akter susreta sa 17 poena. Čak šest igrača Gran Kanarije stiglo je do dvocifrenog učinka, a najistaknutiji pojedinac uz Kilpatrika bio je Havijer Bejran sa 15 poena. Ej Džej Sloter i Metju Kostelo su ubacili po 11, a Tomaš Dimša i Aleksander Balcerovski po 10. Listu strelaca kod Metropolitena predvodio je David Mišino sa 15 poena, Vitalis Čikoko je dodao 13, Tomer Ginat 12, a Bastijen Pinol 11.

Metropoliten je tokom prvog perioda uspevao da bude u egalu, a kako je vreme odmicalo, a Gran Kanarija se adaptirala na odbranu domaćina, tako je španski tim postepeno krenuo da uvećava prednost. U nekoliko navrata je Gran Kanarija imala dvocifrenu prodnost, delovalo je da je blizu da završi posao, ali su igrači Metropolitena trojkama na isteku napada održavali svoj tim u životu. Prednjačili su Entoni Braun i Bastijen Pinol.

Imala je Gran Kanarija dvocifrenu prednost na ulasku u četvrti kvartal i nepotrebno sebe uvela u nervozu. U potpunosti je stao šut gostima, nisu više tražili jednostavna rešenja, već su srljali i donosili pogrešne odluke u nizu. Čekala je Gran Kanarija da još neko proradi uz Šona Kilpatrika i namesti ruku. U trenucima kada se meč lomio dao je trojku Tomas Dimša, upalio se i Ej Džej Sloter, i Gran Kanarija je ponovo otišla na dvocifrenu razliku. Povratka nije bilo, Gran Kanarija stoji na pragu polufinala Evrokupa. Preostao joj je još jedan korak.

EVROKUP - ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Ponedeljak

Uniks Kazanj - Lokomotiva Krasnodar 94:88

/Kenan 18 - Vilijams Gos 31/

Utorak

Monako - Budućnost 76:77

/Grej 18 - Rid 24/

Metropoliten - Gran Kanarija 74:84

/Mišino 15 - Kilpatrik 17/

20.45: (1,20) Virtus Bolonja (19,0) Huventud (5,00) 

***kvote su podložne promenama


tagovi

KK Pariz LevaloaKK Gran KanarijaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara