Kino Kolom (©MN Press)
Kino Kolom (©MN Press)

Kino Kolom potpisao za AEK

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.07.21. | 12:59

Društvo će mu praviti Stevan Jelovac

Kako prenosi Jurohups, Kino Kolom, bivši igrač Crvene zvezde, sve je dogovorio sa AEK-om oko ličnih uslova i iduće sezone će nastupati za grčki klub. Iskusni španski organizator igre će se obavezati na jednogodišnju saradnju, društvo će mu u Atini praviti Stevan Jelovac.

Kino Kolom je prethodnu sezonu završio u dresu Baskonije, u koju je došao iz Crvene zvezde. Španac je sredinom minule sezone stigao na Mali Kalemegdan iz Valensije, ali se u Beogradu nije dugo zadržao. Da ostavi bolji utisak u crveno-belom dresu omeo ga je virus korona.

Izabrane vesti

Španski plejmejker je zabeležio samo 12 nastupa za Crvenu zvezdu. U crveno-belim dresu je na osam utakmica u Evroligi prosečno beležio 6,6 poena, dok je u Jadranskoj ligi imao učinak od 7,3 poena i 3,5 asistencije.

Nije se pronašao Kino Kolom ni u Baskoniji, a u timu iz Atine će imati priliku da ponovo sarađuje Stefanosom Dedasom. Grčki strateg je Kino Kolomu bio trener u turskom Bahčešehiru, a uskoro se očekuje da za AEK parafira i Nikos Papas.

Kino Kolom je pored Crvene zvezde, Baskonije, Valensije i Bahčešehira igrao i za Uniks, Bilbao, Estudijantes, Fuenlabradu, Saragosu, Ljeidu i Hospitalet.


tagovi

Kino KolomKK AEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara