Lebron, Rondo i Dejvis (©AFP)
Lebron, Rondo i Dejvis (©AFP)

Klivlend traži Ronda kao zamenu za Rubija

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.12.21. | 14:40

Još se čeka definitivni dogovor sa Lejkersima

Teška povreda Rikija Rubija naterala je čelnike Klivlenda da krenu u akciju potrage za novim organizatorom igre, a izbor je prema glasinama iz SAD pao na Ražona Ronda.

Kavsi i Lejkersi su jako blizu konačnog dogovora oko trejda po kojem bi iskusni kreator prešao u deveti različiti klub tokom karijere koja traje deceniju i po. Da bi se to dogodilo Kavsi prvo moraju da oslobode prostor u sastavu, pa nije isključeno da uključe igrača sa najkraćim ugovorom. U suprotnom, Klivlend će otpustiti jednog igrača, a u posao sa Lejkersima biće uključen budući pik druge ili novac u krajnjoj meri.

Izabrane vesti

Kavsi takođe imaju “trade exception“ koji može da upije Rondovu platu od 2.600.000 dolara! Lejkersi nemaju obavezu da uzmu paket u vrednosti Rondovih primanja zbog toga što je iskusni plejmejker na kratkoročnom ugovoru, pa tako mogu da dobiju i ugovor koji nije obavezan i odmah otpuste igrača. Zato se očekuje da Lejkersi dobiju slobodno mesto u sastavu.

1.30: (1,80) Klivlend (12,5) Atlanta (2,25)

Rondo se još nalazi u kovid protokolu još od nedelje i da bi trejd bio validan moraće prvo da dobije zeleno svetlo doktora.

Podsetimo, Rubio je doživeo najtežu povredu modernog sporta, stradao je prednji ukršteni ligament levog kolena i izgubljen je najverovatnije za narednih godinu dana, zbog čega u pitanje dolazi njegovo učešće na predstojećem Evrobasketu.

Španski plejmejker je imao veliki uticaj na preporod Klivlenda ove sezone koji igra vrlo dobro. Trenutno zauzima peto mesto uz skor 20-14. Rubio beleži 13,1 poen, 6,6 asistencija, 4,1 skok i 1,4 ukradene lopte.



tagovi

Ražon RondoNBA ligaKlivlend Kavalirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara