Komentari na vest

Ko sve igra Mundobasket: Bez Argentine, Hrvatske, Rusije i Turske, tu su Zelenortska Ostrva, Južni Sudan, Gruzija…

D

Djape45

pre oko 1 godinu

Ja ne znam koliko će proći dok se neko ne urazumi i reši pitanje povodom kvalifikacija za svetsko prvenstvo i olimpijske igre. Nema Argentine koja je bila srebrna na prošlom, nema Hrvatske koja ima strašnu ekipu, Nigerija nije mogla u Africi da prodje dalje dok recimo Angola i Južni Sudan jesu. Jedna Srbija nije igrala na Olimpijskim a sada je došlo do toga da se kao poslednji se kvalifikujemo za svetsko, ako pobedimo. Svaka čast slabijim ekipama na plasman, ali nije isto kada dobijete protivnika koji igra u najjačem sastavu i kada se plasirate jer protivniku ne igra bruku važnih igrača.
n

nerealno

pre oko 1 godinu

Nisu ni Litvanija ni Grčka bile na OI ali je zato tu bila Italija npr...
S

Slaba odbrana

pre oko 1 godinu

Djape45-Koga nema bez njega se može i mora.Ta Argentina je sinoć imala plus 17,pogledaj sastav Argentine i sad treba da ih žalimo.Treba igrači da pokažu volju i da se žrtvuju malo,primer Tavares,sam platio put,odigrao tri meča u četiri dana i pomogao Južnom Sudanu da se plasiraju na SP.Kod nas Nedović se duri kad ga selektor ne pozove na SP,posle sa turčinom likuje na mrežama što smo 5,ni jedne kvalifikacije ne odigra,večito povredjen,video si i juče tekst o njemu,bitno je da on stoji na raspolaganju,ništa bolje ni sa druge strane,posle se čudimo što gubimo od Belgije dva puta.Zato i služe ovakve kvalifikacije da vidimo ko zna,a ko ne,ko je dobar a ko se diže u nebesa.Savezi znaju koje su utakmice bitne,na njima je da osiguraju dolazak što više najboljih igrača,e sad što se neki preračunaju pa misle lako ćemo,to je druga priča.
l

letecagugutka

pre oko 1 godinu

Druze, Angola je uvek imala dobru ekipu i skoro svako prvenstvo ucestvuju
G

Grobar....

pre oko 1 godinu

Znaci ujaci definitivno ne igraju!? Necu da se smejem, jos je rano! Znam ko nas vodi..ali Bogdanovic, Hezonja, Saric, Zubac, Zizic, mogli su da budu ozbiljna ekipa..tako godinama, na proslom EP sam mislio, gotovo uzimaju medalju..
I

Immobile

pre oko 1 godinu

I sa svim koje si naveo su smešni. Ljudi nemaju,bekove,organizatore. Deluju kao razuralena banda,haotična ekipa. Potrošili su sve njihove dobre trenere i na kraju završili sa Mulaomerovićem koga su Finci u 2 meseca 2 puta odučili od košarke. Prvo ih izbacili iz daljih kvalifikacija za svetsko,a onda ih izbacili i sa evropskog.
N

NN3

pre oko 1 godinu

Sramotan sistem kvalifikacija. Igraš kvalifikacije sa skroz levim timovima, onda na prvenstvu sa nekim šestim. Nigerija koja igra OI i egal sa Amerima, ne može da se plasira.
R

Rubikova kocka

pre oko 1 godinu

Najgora organizacija je košarka, odbojka je za košarku 2 koplja iznad što se organizacije tiče!!!
Z

Zeleznik

pre oko 1 godinu

Jeste baš im je odlična "organizacija". Svako prvenstvo im je u Poljskoj, ako nije u Poljskoj onda je u Italiji ako baš ne može u Italija onda eventualno neka Turska.... I tako u krug..... Smoriše više sa Poljskom. Dajte im onda nek stalno bude u Katovicama/Krakovu evropsko i svetsko.....
I

Immobile

pre oko 1 godinu

@Zeleznik Majstore,čovek priča o kvalifikacijama. Jedino u košarci imaš da kvalifikacije za najveća takmičenja igraju 3. postave. Ili da dolaze igrači posle utakmice u Evroligi da igraju za reprezentaciju i onda odigraju 3 utakmice za 4 dana. To ne postoji ni u jednom sportu. Ogromna sramota. Ali krivi su i igrači i treneri. U NBA kada se desi bilo koji minorni problem odmah ide lok aut,pa vi prihvatite uslove igrača i trenera pa će se igrati. Ovde se niko ne buni,a i jedna i druga organizacija su uslovno rečeno tvrdoglave i svako hoće svoje da izgura. Igrači i treneri spomenu to 2 puta godišnje i pričaju o tome ukupno manje od pola sata. Nažalost ne nazire se rešenje problema. I što se tiče domaćinstava,4 od poslednjih 5 svetskih prvenstava se igralo u Aziji,tako da i sa tog aspekta je Fiba jako neozbiljna.
@

@Immobile |

pre oko 1 godinu

Znala li uopšte šta je lock-out? Lock-out se može desiti jedino kad je istekao kolektivni ugovor između NBA i unije (sindikata) igrača i isti se nisu dogovorili u vezi novog kolektivnog ugovora.