Kevin Panter (©Star Sport)
Kevin Panter (©Star Sport)

Koji će Kevin Panter istrčati na parket protiv Makabija?

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 15:32

“Onaj koji je umalo sprečio Real da ode na Fajnal for ili onaj koji je u Tel Avivu ubacio 11 poena“, pitaju se Makabiju

Susret Partizan Mozzart Beta i Makabija iz Tel Aviva u Beogradskoj areni mnogo je više od obične utakmice. Na kraju je ipak samo jedna stvar bitna, a to je pobeda!

Posle teškog poraza u Istanbulu, crno-beli imaju razlog više da uzmu meru Ponosu Izraela koji je ostao dužan i zbog trijumfa u prvom susretu ovih timova na otvaranju sezone.

Izabrane vesti

Izraelski gigant zna da najveća opasnost preti od Kevina Pantera. Kapiten Partizan Mozzart Beta našao se u fokusu autorskog teksta na zvaničnom klupskom sajtu Makabija. Tema ovog članka bila je: Koji će Kevin Panter istrčati na parket – onaj koji je umalo sprečio Real da ode na Fajnal for ili onaj koji je u Tel Avivu ubacio 11 poena?

U nastavku možete pročitati kompletan članak...

Leto je za Kevina Pantera bilo posebno turbulentno. Pošto je skakao između četiri tima u tri evroligaške sezone, delovalo je da je bio na putu ka novoj stanici. Velika zvezda Partizana bila je u pregovorima, po informacijama evropskih medija, sa Panatinaikosom i Barselonom, a pisalo se čak i da se dogovorio sa katalonskim klubom.

Zatim je, uprkos očekivanjima, usledilo saopštenje Partizana. Klub iz glavnog grada Srbije, koji je u međuvremenu ostao bez Matijasa Lesora i Jama Madara, između ostalih, odlučio je da investira sve kako bi sačuvao Pantera. Potpisao je ugovor sa Amerikancem kojim je postao jedan od najbolje plaćenih igrača u Evropi.

Nije tek tako da je Panter bio tražena roba ovog leta. Diplomac univerziteta Tenesi, koji je nastupao za Olimpijakos, Crvenu zvezdu i Olimpiju Milano, imao je sezonu ispunjenu rekordima. Beležio je 16,1 poen po utakmici, uz 2,5 asistencija i 44,3 odsto za tri. Vodio je Partizan do plej-ofa Evrolige.

U seriji sa Real Madridom, bio je fenomenalan u oba trijumfa u Španiji. Onda se desio udarac Serhija Ljulja, gužva koja će ostati zapisana u istorijskim knjigama Evrolige. Bio je suspendovan za naredne dve utakmice, posle čega su Blankosi okrenuli momentum u njihov smer. Panter se vratio za odlučujuću petu utakmicu i ubacio 28 poena, ali to nije bilo dovoljno za Partizan.

Na početku novog ugovora, Panter nije isti onaj iz prošle sezone. Počeo je sezonu klimavo, onda se povredio i propustio pet utakmica. Otkako se vratio, najbolji strelac u timu Željka Obradovića izgledao je dosta bolje, pa u meč sa Makabijem ulazi sa prosekom od 19 poena u prethodne tri utakmice. Tokom dosadašnje sezone je na 14,9 poena, uz 34,3 odsto za tri.

Dakle, koji će Kevin Panter istrčati na parket Beogradske arene protiv Makabija? Onaj koji je umalo sprečio Real Madrid da ode na Fajnal for i kasnije osvoji evropsku titulu ili onaj koji je postigao 11 poena u Tel Avivu?



tagovi

Kevin PanterKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara