Foto: MN Press
Foto: MN Press

Kol i Lajti vodili Asvel do titule prvaka Francuske

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.06.21. | 18:12

Ukupno je to 20. trofej tima iz Liona

Francuska liga ostala je kao poslednje veliko takmičenje u Evropi koje se igralo, ali sada je i ono dobilo svoj epilog. U finalu je Asvel nadigrao Dižon sa 87:74 i tako postao šampion države. Tačnije je odbranio titulu osvojenu 2019. godine.

Prošle sezone nije odigrana sezona do kraja iz poznatih razloga.

Izabrane vesti

Ovo je ukupno 20. titula Asvela, dok je Dižon mogao da dođe do istorijske prve, ali nije uspeo. Ostaće ova sezona upamćena kao najbolja u istoriji Dižona.

Bivši košarkaš Budućnosti, Noris Kol, uz pomoć Dejvida Lajtija, bio je najvažniji u trijumfu Asvela. Kol je ubacio 21, a Lajti 20 poena. Odlični Pol Lakomb je dodao 16 uz osam skokova, dok je Antoan Dio ubacio 14 poena i tome dodao šest skokova i isto toliko asistencija.

Kol je tako stigao do nove titule. Osvojio je dva puta NBA ligu, 2012. i 2013. sa Majamijem, uzeo je kup i ligu u Izraelu sa Makabijem. Treba reći da je Asvel ove sezone osvojio i Kup Francuske.

U redovima Dižona, Hand Vanvajn je postigao 19poena, a Žak Aling 15. Uspeo je Asvel da uštopuje Aleksandra Časanga, najboljeg pojedinca Dižona i to je bio kluč uspeha.


tagovi

Noris Kol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara