Nando de Kolo (©Star Sport)
Nando de Kolo (©Star Sport)

Konačni spisak Francuske za Tokio: Gober, De Kolo, Furnije, Batum...

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 15:21

Vensan Kole ima širok spektar igrača na raspolaganju

Srbija će tek da vida rane zbog poraza u finalu olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu prošle večeri, dok se u Francuskoj spremaju da napadnu medalju u Tokiju.

Samo noć posle završenih kvalifikacija selektor Trikolora Vensan Kole saopštio je konačni spisak reprezentativaca za predstojeći olimpijski turnir. Tradicionalno, Francuska će u Tokiju imati sastav prepun kvaliteta koji bi mogao da uzme novo odličje posle bronze u Kini pre dve godine.

Izabrane vesti

Sreda, 03.00: (1,50) Finiks (13,0) Milvoki (2,95)

Noseće figure ove reprezentacije su Rudi Gober, Nando de Kolo, Evan Furnije i Nikola Batum. Koliku širinu ima Kole u sastavu govori i to da su u timu još snažni centri Mustafa Fal i Vensan Poarje, te Toma Ertel, Geršon Jabusele, Endrju Albisi, Frenk Nkilina, Timoti Luvavu Kabaro...

Posebno je zanimljivo to što je u tim upao Ertel koji je nedavno pao lekarske preglede u trening kampu nacionalnog tima. U međuvremenu je novi plejmejker Reala bio na pregledima u Madridu, a očigledno su rezultati bili uverljivi da ipak zauzme svoje mesto u avionu za Japan.

Francuska će grupnu fazu na Olimpiskim igrama provesti u jakoj Grupi A zajedno sa SAD, Češkom i Iranom. Poslednja dva učešća na Olimpijskim igrama Francuska je završila na šestom mestu, a poslednji značajniji rezultat ostvaren je 2000. godine u Sidneju kada su Petlovi bili srebrni iza moćnog sastava SAD.

SPISAK FRANCUSKE

Endrju ALBISI (Gran Kanarija)

Nikola BATUM (LA Klipers)

PETR KORNELI (Po Ortez)

Nando DE KOLO (Fenerbahče)

Mustafa FAL (Asvel)

Evan FURNIJE (Boston Seltiks)

Rudi GOBER (Juta Džez)

Toma ERTEL (Real Madrid)

Timoti LUVAVU (Bruklin Nets)

Frenk NKILINA (Njujork Niks)

Vensan POARJE (Real Madrid)

Geršon JABUSELE (Asvel)


tagovi

košarkaška reprezentacija FrancuskeNando De KoloNikola BatumRudi GoberOlimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara