Dejan Milojević (© Star sport)
Dejan Milojević (© Star sport)

Košarka u drugom planu - Partizan i Mega u čast Dejana Milojevića

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 09:08

Ekipa Partizan Mozzart Beta dočekuje Megu od 19 časova u Štark Areni. Ulaz je slobodan za sve koji žele da odaju počast tragično preminulom Dejanu Milojeviću

Da je ovo obična utakmica, pisali bismo o velikoj pobedi Mege protiv Partizan Mozzart Beta u prvom delu sezone ABA lige. Naglasili bismo da je sada crno-bela ekipa spremna da servira osvetu za šokantan poraz u kome je sve rešeno u poslednjim sekundama autokošem Uroša Trifunovića... Ali, ovo nije obična utakmica, čak je teško uopšte pisati o košarci... Sve zbog Dejana Milojevića. Legendarni igrač Partizana i nekadašnji trener Mege Dejan Milojević preminuo je 17. januara usledi srčanog udara, a njegova dva kluba se sastaju u ponedeljak od 19 časova kako bi odala počast čoveku koji je dominirao kao igrač, a kao trener već ostavio veliki trag zbog igrača koji su prošli kroz njegov sistem u Megi, a pre svih Nikole Jokića.

Baš zato je ulaz na utakmici u Areni slobodan, a iz Partizana su zamolili sve navijače da obuku crno i na taj način odaju počast igraču koji je dve sezone nosio crno-beli dres sa velikim uspehom.

Izabrane vesti

Razumljivo, treneri oba tima su pred ovu utakmicu malo pričali o samoj košarci već su nekoliko reči izdvojili čoveka koji je obeležio jednu eru u oba kluba..

"Utakmica je posvećena Dejanu Milojeviću koji nas je veoma rano napustio. Ponavljati sve ono što se o Dejanu zna, kakav je bio čovek igrač i trener, mislim da je sve poznato. Tragična vest, mnogo teška vest da se razume, ali nadam se da će svi ljudi kojima je Dejan bio u srcu prepoznati i doći na tu utakmicu između njegova dva kluba, Partizana i Mege", rekao je Željko Obradović

Šef struke Mege Marko Barać je u najavi utakmice istakao da je prerani Milojevićev odlazak duboko potresao sve u klubu. Veruje da će predstojeći susret poslužiti da se na pravi način obeleži sećanje na proslavljenog reprezentativca Srbije, bivšeg košarkaša Partizana i trenera koji je tokom sjajnih osam godina za kormilom Mege osvojio "Kup Radivoja Koraća", izvojevao brojne pobede i izveo na pravi put veliki broj igrača.

"U nedelji za nama smo ostali bez Dejana Milojevića što je nenadoknadiv gubitak za Megu i za ceo košarkaški svet. Njegov prerani odlazak je izuzetno pogodio sve i u takvoj atmosferi je priprema utakmice bila jako otežana. Moji momci su uspeli i pored toga da ostanu fokusirani i maksimalno angažovani na treninzima i na tome sam im posebno zahvalan. O izuzetnom kvalitetu Partizana i trenera Željka Obradovića je i suvišno govoriti i sigurno je da će oni ovom meču prići sa visokom angažovanošću i da će želeti da izbegnu ulazak u bilo kakvu neizvesnu završnicu. Potrebno je da utakmici pristupimo sa puno energije i agresivnosti u odbrani i da ostanemo fokusirani tokom svih 40 minuta. Ne smemo da dozvolimo prazne minute u igri jer će Partizan to sigurno umeti da iskoristi. Verujem da će publika imati priliku da prisustvuje dobroj i uzbudljivoj utakmici i da ćemo svi zajedno na lep način obeležiti sećanje na Dejana", rekao je Barać.

Mega je pred početak sezone u ABA ligi pružila dobar otpor košarkašima Partizana u ABA Superkupu (78:89), a onda ih u 4. kolu regionalnog takmičenja savladala 88:86. Predstojeći okršaj dočekuje u odličnoj formi.


ABA LIGA - 17. KOLO

Petak

Zadar - Krka 70:53

/Mazalin, Žganec 16 - Cerkvenik 14/

Borac Mozzart - Split 93:83

/Uskoković 24 - Šorter 21/

Cibona - Budućnost 66:98

/Mustapić 18 - Mihailović 18/

Subota

Cedevita Olimpija - Igokea 106:74

/Glas 19 - Marić 12/

Mornar - Studentski centar 91:86

/Dan Martin 35 - Ivišić 19/

Nedelja

Crvena zvezda - FMP 87:54

/Dos Santos, Lazić 17 - Subotić 14/

Ponedeljak

19.00: (1,07) Partizan Mozzart Bet (25,00) Mega (8,50)



tagovi

KK PartizanKK MegaDejan Milojević

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara