Vladimir Micov (©Starsport)
Vladimir Micov (©Starsport)

Kraj šampionske karijere Vladimira Micova: Nakon dve decenije iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.07.22. | 13:44

Minulog leta se vratio u Budućnost, osvojio titulu i Kup, pa odlučio da stavi tačku

Bivši reprezentativac Srbije Vladimir Micov rešio je u 38. godini da okonča profesionalnu karijeru. Poslednju sezonu proveo je u ekipi Budućnosti sa kojom je nastavio žetvu trofeja. Osvojio je 16 pehara. Bio šampion Srbije, Crne Gore, Rusije i Italije, sa CSKA pokorio VTB ligu, sa ekipom Galatasaraja Evrokup.

Izabrane vesti

"Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobeđujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem. Nakon dve decenije, dvanaest klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene", istakao je Micov.

Ostaće upamćen kao veoma vešt i inteligentan košarkaš, ali pre svega kao sjajan šuter. Iza sebe ima 246 nastupa u Evroligi, prosečno je beležio 9,7 poena po meču. Ubacio je 332 trojke u elitnom takmičenju (uz 41,9 odsto preciznosti) i sa tim učinkom je 23. na večnoj listi.

Ponikao je u ekipi Beopetrola, da bi leta 2002. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Nije odigrao nijedan zvanični meč za crveno-bele, pa se preselio u OKK Beograd, a potom nastupao i za Lavove.

Usledio je odlazak u Crnu Goru, gde je dobio četvorogodišnji ugovor od Budućnosti. Ostavio je dubk trag u Podgorici, a stigao je i tri meseca da provede na pozajmici u Partizanu, sa kojim je postao šampion Srbije. Prvi mandat u plavom dresu okončao je sa jednom titulom i tri osvojena Kupa Crne Gore.

Budućnost je napustio u martu 2009. godine i preselio se u Grčku, ali proveo samo par meseci u Panioniosu. Okušao se i u Vitoriji, ali se posle polusezone u Baskoniji (tada Kaha Laboral) preselio u italijanski Kantu.

Iskorak je napravio leta 2012. godine, kada je prihvatio ponudu moskovskog CSKA sa kojim već u prvoj sezoni osvaja rusko prvenstvo i VTB ligu. Produžio je saradnju na još jednu godinu i ponovo osvojio regionalno takmičenje.

Nakon toga tri godine je proveo u Galatasaraju sa kojim se domogao pehara Evrokupa (2016). Iste sezone bio je uvršten i u idealnu petorku drugog najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu.

Vladimir Micov (©Starsport)Vladimir Micov (©Starsport)

Posle Budućnosti, najveći deo karijere proveo je u Olimpiji Milano. U Prestonici mode je izrastao u lidera tima, poneo i kapitensku traku, stekao status miljenika navijača. Jednom je bio prvak Italije, osvojio je i Kup, ali i tri Superkupa na Apeninima. U sezoni 2020/21 je Manekene vratio na Fajnal for Evrolige posle 29 godina čekanja.

Minulog leta je odlučio da ponovo zaigra u Podgorici, a posle duple krune u Crnoj Gori, odlučio je da stavi tačku. Poslednju sezonu u profesionalnoj karijeri pamtiće i po poenima sa zvukom sirene za pobedu protiv Partizana u drugom meču polufinalne serije ABA lige.

Sa omladinskom reprezentacijom Jugoslavije uzeo je bronzu na Evropskom prvenstvu u Rusiji pre 17 godina, a još 2001. godine je sa kadetskom uzeo evropsko zlato u Letoniji.



tagovi

Vladimir Micov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara