Komentari na vest

Kraljevi velikih promašaja: Kingsi na draftu zaobišli Karija, Tompsona, Janisa, Dončića, Janga...

K

Kumasin

pre oko 2 godine

Nemam nista protiv Divca, upoznao sam ga i pricao o mojoj struci, tj. objasnjavao mu nesto, ali je promasio meridian ceo kao generalni menadzer..
D

Dulele

pre oko 2 godine

Imam prilicno godina i pamtim dosta draftova. Uvek je bilo pogodaka, osrednjih resenja, ali i promasaja i grubih gresaka i sa tim se zivi... Ima tu dosta faktora, ali jedna od vaznijih u ovom tekstu, a koju vi niste napomenuli, je da je SAKRAMENTO KINGS MALA FRANSIZA. Da su kojim slucajem drugacije birali, opet bi bilo slicno i posle par godina se vracas na isto. Ukratko: retko koji vrhunski kosarkas ce igrati za Vasington, Oklahomu, Nju Orleans, Sakramento, Jutu ili Minesotu, ali ako ih pozovu iz Los Andjelesa, Majamija, Njujorka ili Bostona potrcace na prvi mig. Primera ima koliko hoces: Medzik, Brajant i Sek u Holivudu, Lebron, Vejd i Bos na suncu Floride, Karmelo, Juing i Derik Rouz u " velikoj jabuci", Garnet, Pirs i Alen u cuvenom Bostonu, a ostali se rasporede kod koji.
G

Gost41

pre oko 2 godine

Ima malo istine u tome što pišeš da igrači radije idu u "velike" NBA timove ali imaš situaciju da je jedan Kobe bio u Charlotu. Moras da budes realan pa da primetis da igraci koji dolaze u NBA ipak idu ka tome da potpisu ugovor i da nikad nece odbiti nekog bez backup opcije. Pored toga, naveo si Oklahomu a ta ekipa je imala pod ugovorom Hardena, Ibaku, Durenta, Adamsa....tako da nije bas da Kingsi nisu imali srece, ima tu dosta i do gresaka scout-a! A Kingsi su realno imali tako lošu selekciju ali i viziju da to nije normalno.
G

Gost ali Divac nije

pre oko 2 godine

hteo Doncica, sam sebi potpisao otkaz.

Pakal

pre oko 2 godine

I ne samo to, kasnije je trejdovao Kazinsa u Pelikanse za Badija Hilda I kikiriki, ali ga autor očigledno namerno ne spominje kao tadašnjeg GM-a...
A

Atana

pre oko 2 godine

@Pakal jeste, ali se taj Cousins nije pokazao nigde nista od kada je otisao, u Sacramentu je bio dobar jer je igrao za sebe i radio je sta je hteo. Isto kao i Westbrook. Zasto Westbrook ne moze da se sastavi od kad je otisao iz Oklahome, zato sto niko nece da trpi da on dodje u drugi tim i igra sam za sebe. Isto i Cousins. A sto se tice ne uzimanja Doncica i Younga na picku, to je negde bilo i ocekivano s obzirom da su Kingsi tada imali Fox-a, Hield-a i Bogdanovica spolja, a prvi centar Willie Cauley-Stein tako da nije cudno sto su izabrali centra...