Foto: Fiba basketball
Foto: Fiba basketball

Kravić: Da Evropa sazna ko sam ja! Sve više velikih klubova će ići u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 11:26

Srpski centar o tituli u Fibinoj Ligi šampiona sa San Pablo Burgosom

 Dejan Kravić upisao se u istoriju Fibine Lige šampiona koju je osvojio tri godine zaredom! Prvo jednom sa Virtusom, a onda dva puta sa San Pablo Burgosom. Njegov tim je u finalu ove sezone nadigrao Karšijaku i tako je Kravić upisao zaista veliki uspeh.

Srpski centar u razgovoru za Sportski žurnal ističe da je veoma srećan zbog svega što je uradio, te da se nada da će sa ovakvim igrama i dostignućima privući pažnju na sebe kod košarkaških ljubitelja u Evropi.

Izabrane vesti

Svestan si da je u poslednje tri godine tu bilo toliko različitih timova, po 32 u svakoj sezoni, a ti svaki put na kraju budeš u onom koji je najbolji. Osećaj je sjajan! Baš sam srećan. Imaću o čemu da pričam deci i unucima, dugo vremena. Da i ja isto dobijem moj respekt. U reprezentaciji Srbije sam već bio. I ne mislim tu na reprezentaciju“, rekao je Kravić za Sportski žurnal.

Potom je objasnio šta cilja...

Generalno, da Evropa malo sazna ko je Dejan Кravić. U Srbiji već znaju za mene, ali ostatak Evrope i ne toliko. Pa sad posle ova tri uzastopna trofeja, možda će neko primetiti“, kaže Kravić.

Govorio je i o samom takmičenju, o Ligi šampiona. Jasno je da je ta liga u zapećku i senci Evrolige i Evrokupa, ali je organizaciono na dobrom nivou.

Sjajno takmičenje koje stalno napreduje. Moderno. Pogledajte samo kako rade promociju putem društvenih mreža. Svake godine postaje sve bolje. Ove sezone smo imali nekoliko timova koji su prošle godine igrali Evrokup. Takmičenje stalno napreduje i za nekoliko godina sigurno će postati jedno od najkvalitetnijih na svetu, posle NBA. Mislim da je to i cilj ljudi koji vode Ligu šampiona. Lepo je igrati u takvom takmičenju, zaista sam srećan što sam bio njegov deo prethodnih godina“.

Nema dilemu Kravić...

Sve više i tih „velikih“ klubova će se priključivati Ligi šampiona", kaže srpski centar.

O saradnji sa bivšim košarkašem Partizana, Aleksom Renfroom?

Dosta se oslanjamo na njega. Volim da igram pik en rol sa njim. Sada je ubacio neke od ključnih poena, odigrao važnu odbranu, odlučio je utakmicu", sumirao je utiske Kravić.


tagovi

FIBA Liga šampionaDejan Kravić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara