Kajl Kuzma (©Reuters)
Kajl Kuzma (©Reuters)

Kuzma dobio "siću" od Lejkersa

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 02:55

Za tri godine – 40.000.000 dolara za krilnog košarkaša šampionskog tima iz Los Anđelesa

Proteklih nedelje u NBA ligi su potpisivani astronomski ugovori, maksimalci od 200.000.000 dolara i više, ali sada je preostalo da ostali košarkaši popune „seleri kep“. Krilni košarkaš Kajl Kuzma potpisao je novi trogodišnji ugovor sa šampionom Los Anđeles Lejkersima vredan 40 miliona dolara uz opciju da postane neograničeno slobodan agent pre početka sezone 2023/24.

Krilni košarkaš je 2017. bio 27. pik Bruklin Nets, ali je odmah prosleđen Lejkersima u zamenu za Di Anđela Rasela i Timofeja Mozgova. Dva velika ugovora ovog leta dobili su najveće zvezde Jezerdžija Lebron Džejms i Entoni Dejvis, pa je Kuzma morao da se zadovolji "mrvicama".

Izabrane vesti

Očigledno je procenio da će pored dvojice asova da napreduje i da ima vremena da potpiše mnogo jači ugovor narednih sezona. Njemu je tek 25 godina. U poslednjoj godini aktuelnog ugovora zaradiće samo 3.562.178 dolara i biće tek osmi najplaćeniji igrač tima.

On je u tri sezone u NBA ligi u proseku ubacivao 16 poena, a ima je pet i po skokova i skoro dve asistencije po meču.

Završene su predsezonske utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi, a u sredu (04.00) Lejkersi počinju odbranu krune mečom sa gradskim rivalom Klipersima. Jezerdžije su u ovom šampionatu prvi favorit za odbranu titule. Kvota u Mozzartu da će Lebron Džejms i drugovi opet da osvoje titulu u NBA ligi je 3,50, a da će biti najbolji na Zapadu je 2,30.



tagovi

NBA ligaLos Anđeles LejkersKajl Kuzma

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara