Vil Klajburn
Vil Klajburn

Laprovitolin rekord karijere u Evroligi, Barsa pregazila Asvel; CSKA pokorio Vitoriju

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.11.21. | 23:32

Baskonija pod komandom Nevena Spahije pretrpela prvi poraz

Ono što je dovoljno za Crvenu zvezdu, nije za moskovski CSKA. Uskočio je Neven Spahija iz aviona na trening Baskonije i istog dana po preuzimanju španskog evroligaša ostvario pobedu. Baskonija je poprilično lako slomila isprpljenu i osakaćenu povredama Crvenu zvezdu, ali u duplom kolu Španci nisu imali snage da svežu dva trijumfa. CSKA se u Moskvu vraća s pobedom - 80:74. 

Laknulo je Dimitrisu Itudisu, njegov tim je konačno odigrao jedan meč na visokom nivou i lako stigao do vredne pobede. Konačna razlika ne oslikava najbolje odnos snaga na terenu, Moskovljani su gotovo od samog početka, pa do samog kraja trijumfalno marširali kroz Baskiju, ali dvocifrenu razliku i ogromnih “plus 15” koje su imali u nekoliko navrata nisu sačuvali. 

Izabrane vesti

Klizala je Baskonija razliku, svela ju je na pristojan i pod dirigentskom palicom Nevena Spahije suočila se sa prvim neuspehom. I pored toga lako je uočljivo da će tim iz Vitorije, ako prvi utisci ne varaju, igrati znatno bolje i dopadljivije u nastavku sezone. Izvanredno je služio šut košarkaše Baskonije protiv crveno-belih, skoro sve od dalekometnih što su ispalili prošlo je kroz obruč, ali u duelu sa Moskovljanima druga se pesma pevala. 

Neće uvek moći Baskonija da se osloni na trojke i računa na izvrsno šutersko veče. Jeste Baskonija i protiv ruskog tima ubacila devet trojki, ali je takođe i veliki broj lopti potrošila. Drhtala je ruka Rokasu Giedraitisu iako je stigao do dvocifrenog učinka (ubacio 11 poena), a šut sa distance jedino je služio Džejsona Grejndžera. Pogodio je četiri trojke, bio na 50 odsto šuta van linije 6,75 i meč završio sa 12 poena. U redovima Baskonije istakao se i Vejd Boldvin, koji je sa 18 poena bio najefikasniji akter susreta. 

Sa druge strane, ogromnu štetu Baskoniji naneo je trio Vil Klajburn, Johanes Vojtman i Toko Šengelija. Ubacili su Klajburn i Vojtman po 16 poena, dok je Gruzin doprineo trijumfu Moskovljana sa jednim poenom manje. 

Bio je CSKA uverljiv u Vitoriji, u neku ruku i ubedljiv, a još impresivniji utisak ostavila je Barselona. Četa Šarunasa Jasikevičijusa prošetala se Francuskom, pregazila je Asvel i zadržala se na čelu Evrolige - 80:60. 

Nije Asvel mogao da parira zahuktaloj Blaugrani, odgovora na nestvarno veče Nikolasa Laprovitole nije bilo. Argentinac se poigravao sa košarkašima Asvela, vrteo je čuvare oko malog prsta i trasirao Barseloni put ka devetom ovosezonskom trijumfu u Evroligi. 

Partija Laprovitole izmamila je osmeh litvanskom strategu. Argentinski bek je u predgrađu Liona postavio rekord karijere u elitnom takmičenju - meč je završio sa 25 poena, a odlično izdanje upotpunio je sa sedam skokova i dve asistencije. 

Barselona nije spuštala gas, gazila je do kraja. Uvećava je razliku, a za velikih “plus 20” na semaforu je pored Laprovitole najzaslužniji bio Nikola Mirotić, koji je upisao 15 poena. Kod Asvela se poenterski istakao Eli Okobo sa 17 poena.

EVROLIGA - 11. kolo

Četvrtak:

Bajern Minhen - Panatinaikos 81:78

/Hilijard 20 – Papapetru 17/

Real Madrid - Crvena zvezda 79:67

/Tavares 15 - Holins 16/

Petak:

Uniks - Alba 85:71

/Hezonja 22 - Smit 12/

Anadolu Efes - Monako 98:77

/Bobua 17 - Moteijunas 21/

Zenit - Olimpija 74:70

/Miki 17 - Rodrigez 20/

Žalgiris - Fenerbahče 86:75

/Ulanovas 18 - De Kolo 17/

Olimpijakos - Makabi 90:73

/Slukas 18 - Naneli 14/

Baskonija - CSKA 74:80

/Boldvin 18 - Klajburn 16/

Asvel - Barselona 60:80

/Okobo 17 - Laprovitola 25/



tagovi

EvroligaBaskonijaCSKAAsvelKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara