Šejn Larkin (© Star Sport)
Šejn Larkin (© Star Sport)

Larkin se svađao sa navijačima, pa udario na Atamana: Utakmica godine, a ja igram 22 minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 10:13

"U poslednja tri minuta me i nema", napisao je Larkin aludirajući na odluke trenera Anadolu Efesa

Isticali su svi u Efesu, a pre svega trener Ergin Ataman da je utakmica protiv Partizan Mozzart Beta ključna u sezoni, međutim baš tu najbitniju utakmicu nisu mogli da pobede iako su imali 17 poena prednosti u prvoj četvrtini. Klub iz Humske pravi izvanredan preokret dolazi do novog trijumfa, a koliko su svi frustrirani u taboru dvostrukog šampiona Evrope najbolje pokazuje Šejn Larkin.

Jedan od najboljih igrača tima i udarna igla Efesa u svim uspesima uz Vasilija Micića ušao je u opširnu raspravu sa navijačima posle utakmice gde je isplivalo veliko nezadovoljstvo, a na udaru se našao i sam Ataman.

Izabrane vesti

Naime, navijači su zasuli Larkina komentarima zbog loše partije na šta on nije mogao da ćuti.

"Najvažnija utakmica godine i ja igram 22 minuta, a u poslednja tri minuta me nema. Zato umukni, to sr**je je glupo", odgovorio je Larkin i tako započeo lavinu prepirki.

Usledilo je pitanje zbog čega mu Ataman nije dao veću minutažu?

"Ne znam ni ja. Deo sam tima, hoću da pobedim. Da li sam tražio da igram svih 40 minuta? Nisam. Rekao sam da sam sa timom i da želim da pomognem. Međutim, moja frustracija je zbog toga što sam odigrao 22 minuta u najvažnijoj utakmici u godini. Ako neko ne želi da bude tamo, onda je to problem. Zar je zločin što želim da igram i budem na parketu? Moram biti tu za svoj tim 100 odsto uvek. Želeti više vremena na terenu nije problem".

Kritike su nastavile da stižu, predočeno je Amerikancu da je imao užasnu +/- statistiku.

"Jedan od mojih saigrača je takođe imao -19 i igrao je 38 minuta. Dajte mi šansu da poboljšam svoju statistiku, da ispravim greške. Veliki mečevi zahtevaju vaše velike igrače".

Neki su smatrali da se Larkin ponaša neprofesionalno posle utakmice koju je njegov tim izgubio i tako skoro pa zatvorio vrata plej-ofa takmičenja koje su dve prethodne sezone osvajali.

"Iznošenje mišljenja nije profesionalno? To je nepravedno ako mene pitate. Svi možete da tvitujete i kažete šta god želite. Ja odgovorim jednom i to je neprofesionalno. Nikad ne kažem ništa, a sada sam frustriran i progovorim, i odmah govorite da sam neprofesionalan".

Nije tu bio kraj. Odmah se tema prebacila na veliku platu koju Larkin prima od Efesa.

"Ja zarađujem taj novac pa bi trebalo da budem na parketu. Ne mogu ništa da radim ako nisam na terenu. Zato otvori oči i vidi šta se zapravo dešava". 

Sa 14 pobeda i 15 poraza, Efes je trenutno 11. na tabeli Evrolige sa samo pet utakmica do kraja. Čeka ih skoro pa nemoguća misija.


tagovi

Šejn LarkinVasilije MicićAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara