Lebron, Stef, Janis, Brada, Ras, Kajri, Embid... večeras igraju za nas

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.12.18. | 13:04

Božićni kvintet NBA delicija koji počinje od 18 časova savršena je prilika da se odigra BROJ POENA IGRAČA NA MEČU

Večerašnji NBA božićni maraton pet vezanih utakmica počinje od 18 časova duelom između Njujork Niksa i Milvoki Baksa. Ovaj period sezone u najjačoj košarkačkoj ligi sveta smatra se i nezvaničnim početkom takmičarske godine, to jest potere za plej-of pozicijama. Dakle, od sada se igra ozbiljnija igra jer su se ekipe uhodale, a forme superstarova sada polako dostižu planirani optimum. Za maksimum ćemo još morati ipak malo da sačekamo, ali već može da se računa da će najbolji igrači imati sve veći udeo u mečevima, što se može videti i kroz statistiku koja bi, barem prema očekivanjima stručnjaka, trebala da raste.

Izabrane vesti

NBA IGRAČI - BROJ POENA NA MEČU

Zato je sada odlična prilika - naročito u ovako kladilački "polumrtvom" danu - da se proba MOZZARTOVA igra BROJ POENA IGRAČA NA MEČU. Što se tiče prvog večeračnjeg NBA meča, koji igraju Niksi i Baksi izdvojili smo potencijlane opklade na po četiri najbolja košarkaša iz oba tima, a najviše očekujemo od Janisa Adetokunpa (prosečno daje 26,2 poena) sa jedne i Tima Hardaveja mlađeg (21,0) sa druge strane.  

ADETOKUNPO - 27, 5
T. HARDAVEJ. - 21,5

Od 21 čas po srednjoervopskom vremenu Hjuston Roketsi dočekuju Oklahomu, a glavni duel će voditi Džejms Harden (32,0) i Rasel Vestbruk (20,2). Brada je sada pod većim pritiskom zbog povrede Krisa Pola tako da će imati loptu još više u rukama nego što je inače ima, a samim tim će morati da postiže i više poena od 32,5 koliko smo dali limit. Treba napomenuti da je najbolji strelac gostiju, Pol Džordž (26,2) odigrao prošli meč, protiv Jute, monstruozno natrpavši Džezerima čak 43 poena.

DŽ. HARDEN - 32,5
R. VESTBRUK - 23,5

Pola sata pre ponoći Filadelfija gostuje Bostonu, a zvezde večeri bi, prema očekivanjima trebalo da budu Žoel Embid (26,4) i Kajri Irving (22,7), s tim što je moćni kamerunski centar biti u fokusu igre domaćina zbog lošeg zdravstvenog biltena tima iz Grada bratske ljubavi, te je očekivano će i više rešavati napade nego inače.

Ž. EMBID - 25,5
K. IRVING - 23,5

Od 02.00 kreće trenutno najveći NBA derbi, sudar aktulenih šampiona, Golden Stejta i Lejkersa koji odrađuju prvu sezonu sa Lebronom Džejmsom (27,6), i uopšte ne deluju loše. Superstar i vođa Jezeraša trenutno je u maloj zavrzlami "političke nekorektnosti" zbog nespretnog posta na Instagramu u kojem je napisao deo pesme repera 21 Sevidž, to jest stih "We been getting that Jewish money, Everything is Kosher", što otprilike znači "Dobijamo taj jevrejski novac i sve je košer", što je uvredilo pripadnike moćne jevrejske zajednice u Americi. Lebron se branio da nije imao lošu nameru i da ništa time nije hteo da poruči niti ikoga da uvredi, već je uživao u pesmi, pa je odlučio da je podeli sa skoro 46.000.000 pratilaca. To mu nije bio baš pametan potez jer je u NBA dosta moćnih Jevreja, pre svih predsednik cele organizaci je Dejvid Silver sa kojim Džejms inače ima odličan odnos. Bilo kako bilo, tako nešto može da utiče na njegovu predstavu protiv šampiona koji pak imaju mali problem sa svojim drugim najboljim strelcem, Kevinom Durantom (29,0) - prvi je Stef Kari sa 29,2 poena po meču - kojeg muči skočni zglob.

L. DŽEJMS - 28,5
S. KARI - 28,5

NBA božično veče završava se duelom Juta Džeza i Potrland Trejlblejzersa u ranim jutarnjim časovima pošto startuje od 04.30. Kod domaćina glavna udarna snaga je Demijan Lilard (27,1), a kod gostuju Donovan Mičel (20,2). Lilard je u prošlom meču, protiv Maveriksa postigao 33 poena, ali je odigran i produžetak.

D. LILARD - 26,5
D. MIČEL - 21,5

Svih pet utakmica je u fokusu sportske i kladilačke javnosti planete zbog ogromne gledanosti usled božićnih praznika, ali i malog izbora sportskih predstava u svetu, čega smo i sami svedoci, te je to još jedan od razloga zašto večeras treba očekivati vrhunske predstave vrhunskih majstora. I odigrati na nekog od njih iz  današnjeg velikog izbora koji nudi MOZZART.  

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

bet analizaStefon KariLebron DžejmsKajri IrvingRasel VestbrukJanis AdetokunboDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara