Stef Kari i Lebron Džejms (AFP)
Stef Kari i Lebron Džejms (AFP)

Lebron zaboravio na Jokića: Kari je MVP

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 11:16

As Lejkersa u najavi plej-in meča sa Voriorsima skrenuo pažnju na sve što je ove sezone učinio najbolji šuter u istoriji NBA

Do pre koju godinu Stef Kari i Lebron Džejms odrađivali su drugi mandat u Klivlendu, vodili su žestoke bitke u finalnim serijma čak četiri sezone uzastopno (2015-2018). Voriorsi su osvojili tri, a Kavsi jednu titulu.

Ipak, loši rezultati Lejkersa posle povrede Kralja i Entonija Dejvisa, odnosno skor Golden Stejta van svih očekivanja, jer su Ratnici od starta bili bez Kleja Tompsona, a u prethodnim sezonama su ih napustili Kevin Durent i Andre Igudala, uputili su dva tima jedan na drugi u plej-inu Zapadne konferencije.

Izabrane vesti

"Igramo protiv, prema mom mišljenju, najkorisnijeg igrača ove sezone - Stefa Karija. Moramo da budemo spremni protiv svega što imaju, a oni poseduju šampionski DNK", rekao je Džejms.

Plej-in NBA - četvrtak, 4.00: (1,40) LA Lejkers (14,0) Golden Stejt (3,35)

Ostaće tajna da li je svesno ili nesvesno zaboravio da pomene Nikolu Jokića kome je cela planeta "dodelila" MVP nagradu, jer je bukvalno sam doveo Denver do četvrtog mesta na Zapadu, ali Lebron je nastavio da hvali Karija.

"Svi su ih otpisali pred početak ove sezone. Kad se Klej (opet) povredio pitali su se može li Stef sam da nosi tim, može li da ih povede u postsezonu i da ih održi u vrhu. A on je uradio mnogo toga."

Kari je završio regularni deo sezone kao najbolji strelac sa prosekom 31,8 od poena i sa 33 godine je postao najstariji vlasnik tog priznanja posle Majkla Džordana u oproštujnoj sezoni 1997-98 (28,7 poena po meču).

Ujedno as Vioriorsa je premašio prosek iz sezona 2014-15 (23,8 poena) i 2015-16 (30,1) u kojima je bio MVP.

"Ako Stef nije u timu Golden Stejta, šta onda da gledamo? Ponekad nam izbacuju rekorde i ko drži koji, za razliku od toga ko je imao najbolju sezonu. Prema mom mišljenju Stef je imao najbolju sezonu tokom cele godine", dodao je Lebron.


tagovi

Lebron DžejmsStef KariLA LejkersGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara