Demar Derozan (©Reuters)
Demar Derozan (©Reuters)

Lejkersi kreću po Derozana, višak je Kuzma?

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.11.20. | 17:59

Zanimljiv potez sprema uprava aktuelnog NBA šampiona

S zvaničnom potvrdom da će Free Agency početi 20. novembra počele su da se nižu priče i spekulacije o predstojećim transferima, odnosno trejdovima na najvećoj košarkaškoj pijaci.

Priča oko prelaska Krisa Pola u Finiks počela je da se zahuktava, kao i potencijalni odlazak Rasela Vestbruka iz Hjustona, odnosno transfer Fakunda Kampaca iz Real Madrida u neki od klubova najjače lige sveta. Ipak, sada je verovatno najinteresantnije videti kako će branilac titule iz Los Anđelesa da posloži kockice posle osvojenog šampionskog prstena. Još se čeka zvanična potvrda ostanka Entonija Dejvisa u Lejkersima, mada niko ne očekuje drugačiji rasplet, a s otvaranjem pijace slobodnih igrača iz kluba bi mogli da odu, između ostalih, Ražon Rondo, Dvajt Hauard, Kentavijus Koldvel Poup, Ejverija Bredlija... Prvo ime koje je počelo da se dovodi u vezu s Jezerdžijama je - Demar Derozan.

Izabrane vesti

Novinar portala Ringer Kevin O’Konor objavio je zanimljivu informaciju o mogućem transferu Derozana u Los Anđeles, a ono što je dodatno podiglo prašinu jeste navodna namera Lejkersa da u posao uključe Kajla Kuzmu.

Krilni centar Lejkersa uspeo je da preživi onu veliku seču uprave kada se pravio transfer paket za Nju Orleans kako bi u suprotni smer krenuo Entoni Dejvis, ali izgleda da mu se polako bliži kraj avanture u klubu. Kuzma nije imao baš najbolju sezonu iza sebe, iako je beležio 12,8 poena i 4,5 skokova, igrao je sa smanjenom minutažom (25 po meču), a u odnosu na sezonu ranije u zaostatku je od celih šest poena po utakmici. Dosta je i do prekomponovanja sastava, gde je Obrva postao glavni igrač uz Lebrona Džejmsa, pa je Kuzma počeo samo devet utakmica.

Zanimljivo, Lejkersi bi zajedno sa Kuzmom put San Antonija za Derozana poslali i Denija Grina, koji je već nastupao u timu iz Teksasa u dva navrata (2010. i od 2011. do 2018. godine). Sa Sparsima je dva puta bio šampion najjače lige sveta, a 2017. je bio i u najboljoj drugoj defanzivnoj petorci lige.

Derozan je tokom dve godine u Sparsima bio prvi igrač tima i prošlu sezonu završio je sa 22,1 poenom, te 5,6 asistencija i 5,5 skokova. Ipak, pred Sparsima je totalna rekonstrukcija tima, pa bi klub pokušao da obezbedi dobar ulov s trejdom Derozana. Nekadašnji igrač Toronta ima opciju da automatski produži ugovor sa Sparsima na još jednu sezonu za oko 27.700.000 dolara i ako je bude aktivirao klub će ga verovatno trejdovati odmah.

Pored Derozana, Sparsi će u izlog staviti i prekaljenog asa Lamarkusa Oldridža koji bi posle pet godina mogao da napusti AT&T Centar i preseli se u neki drugi klub.

Podsetimo, NBA Free Agency počinje 20. novembra u ponoć po srednjoevropskom vremenu, a klubovi su zadržali seleri kep u visini prošlogodišnjeg, odnosno 109.100.000 dolara.



tagovi

Demar DerozanSan Antonio SparsLos Anđeles LejkersNBA Free Agency

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara