Matijas Lesor (Foto: Starsport)
Matijas Lesor (Foto: Starsport)

Lesor posle debija za Partizan: Osećao sam se sjajno, imamo talentovane centre i trudiću se da im pomognem

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.01.22. | 16:25

"Pre njih sam ovde bio kao mlad igrač i znam kako je, tako da ću se truditi da im prenesem svoja iskustva", rekao je Partizanov novajlija

Košarkaši Partizana su na najbolji način otvorili novu godinu i deklasirali Zadar pred oko 5.500 navijača u Štark Areni (103:72). Prvi nastup u crno-belom upisao je i francuski košarkaš Matijas Lesor i odmah je postalo jasno da je Željko Obradović dobio veliko pojačanje. Bio je nadomak dabl-dabla sa 11 poena i osam uhvaćenih lopti, odigrao sjajno u odbrani i dao veliki doprinos u ubedljivoj pobedi. Posle utakmice je očekivano bio zadovoljan.

Izabrane vesti

"Utisci su dobri. Važna pobeda i pravi način da se počne godina. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, na terenu sam se osećao dobro", rekao je Lesor.

Navikao je na fenomenalnu atmosferu. Svojevremeno je branio boje Crvene zvezde, a ove sezone se okušao i u dresu Makabija - koji je takođe poznat po frenetičnim navijačima.

"Sjajan je osećaj. U Tel Avivu su navijači malo drugačiji, ali takođe prave odličnu atmosferu. Navikao sam se i uvek je dobro imati takve navijače, koji su posvećeni timu".

Kako kaže, od trenera Obradovića nije dobio posebne instrukcije.

"Ništa mi lično nije rekao. Kao tim moramo da napravimo određene stvari i svako zna svoju ulogu i to je jasno. Ja se trudim da se adaptiram i pomognem koliko mogu".

Minute na "petici" će deliti sa Alenom Smailagićem i Balšom Koprivicom, za koje je imao samo reči hvale.

"Pre njih sam ovde bio kao mlad igrač i znam kako je, tako da ću se truditi da im pomognem koliko mogu i da im budem mentor. Odlični su, veoma talentovani i trudiću se da im prenesem svoja iskustva".

Svestan je da ga je u Partizanu sačekala zdrava i kvalitetna konkurencija. Da mu to prija, videlo se po njegovim reakcijama sa klupe. Posle dobrih poteza saigrača prvi je bio na nogama, kako bi im pružio podršku.

"U finišu utakmice sa Zadrom se videlo koliko su dobri i talentovani, koliko mogu da pomognu timu. Pred njima je sjajna budućnost i nije tajna da moraju da ostanu posvećeni i nastave da rade".

Ne smeta mu što već sutra ponovo mora na parket (18.45 protiv Splita).

"Zbog toga sam i ovde. Za mene je odlična stvar da igram i steknem pravu formu, upoznam se više sa saigračima, adaptiram...".

Po završetku utakmice je iz Partizanove svlačionice treštala muzika, a Kevin Panter je prisutnim novinarima otkrio da je di-džej bio upravo francuski košarkaš.

"Ne znam da li sam glavni di-džej, ali volim da slušam muziku, imam sjajan ukus i nadam se da se dopada saigračima", istakao je Matijas Lesor.

Balša Koprivica (Foto: Starsport)Balša Koprivica (Foto: Starsport)

U finišu je svojih pet minuta imao i Koprivica. Ubacio je 12 poena u poslednjem kvartalu i sa ukupno 17 upisao najefikasniju partiju u sezoni.

"Imao sam priliku da iskoristim neke mismečeve u drugom poluvremenu. Imali su više faulova, bili umorniji, imao sam dosta energije i iskoristio sam priliku", rekao je mladi centar.

Dolazak Lesora ga je rasteretio i priznaje da mu dosta znači.

"Izvanredan je u napadu, a posebno će nam pomoći u odbrani. Mnogo dobro igra hedž odbranu (sa iskakanjem prim. aut.), čuva igrače, jak je i čvrst. Obojici će nam značiti da se ne opuštamo i utakmice će nam biti lakše".

Crno-beli su konačno imali nešto više vremena za odmor, što se odmah osetilo na terenu.

"Mnogo znači. Često smo bili na putu, a sada smo imali nekoliko dana da se odmorimo i odmah se videlo da smo svežiji. Imao sam vremena da se oporavim. Na pravi način smo ušli u novu godinu, sa puno energije", zaključuje Balša Koprivica.




tagovi

KK PartizanMatijas LesorBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara