Nikola Jovanović (©ABA/Zadar/Zvonko Kucelin)
Nikola Jovanović (©ABA/Zadar/Zvonko Kucelin)

Liga šampiona: Igokea gostuje braniocu trofeja

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 12:12

Trener Dragan Bajić poručuje: "Daćemo maksimum"

Košarkaši Igokee večeras nastavljaju takmičenje u TOP 16 fazi FIBA Lige šampiona. Aktuelni šampion BiH gostuje u Španiji kod sastava San Pablo Burgosa (18.30), a to će biti prvi od dva okršaja ova dva rivala u razmaku od svega tri dana. Razlog tome jeste činjenica da je jedan međusobni duel već ranije odložen zbog toga što je španski tim imao problema sa igračima zaraženim korona virusom.

Igokea je put Španije otišla u jako dobroj formi, ali i poprilično iscrpljena, što zbog zahtevnih mečeva, što zbog zgusnutog kalendara. U poslednjih šest vezanih mečeva u ABA ligi i Ligi šampiona, predstavnik BiH upisao je čak pet pobeda i svega jedan poraz i to na gostovanju kod Tenerifa (75:80), gde je pružio izuzetan otpor renomiranom protivniku, dok je savladao FMP, letonsku Rigu, Cedevita Olimpiju, čačanski Borac, te na koncu Zadar pre dva dana, koji mu je doneo lidersku poziciju u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

18.30: (3,90) Igokea (16,0) San Pablo (1,30)

Optimizma ne manjka, ali isto tako ni realnosti, s obzirom na to da San Pablo Burgos brani titulu u Ligi šampiona.

"Ja sam i odmah nakon izvlačenja govorio o kvalitetu naše grupe, a to se pokazalo i evo nakon nekoliko utakmica. Mi smo autsajderi i kakav god rezultat da napravimo ogroman je uspeh. Sama činjenica da je Burgos šampion, dovoljno govori o tome koliko će nam biti teško, ali mi smo poznati kao ekipa koja se unapred ne predaje nigde, pa tako neće biti ni večeras. Mi smo i Tenerifama pokazali zube, Rigu smo dobili, pa ćemo maksimum dati i Burgosu. Mnogo ih respektujemo, imaju izuzetno kvalitetne igrače, a sa druge strane mi imamo žestok ritam utakmica. Ne žalimo se. Pokazaćemo im zube, i ukoliko se ukaže šansa za dobrim rezultatom, nadam se da ćemo to znati iskoristiti", istakao je strateg Igokee Dragan Bajić.

Sa druge strane, situacija čak ni sada nije najbolja u Burgosu. Nekoliko igrača još se nije u potpunosti vratilo u trenažni proces, a najverovatnije će oba meča propustiti i iskusni veteran i nekadašnji igrač Crvene zvezde Omar Kuk. Najveću pretnju za tim iz Laktaša svakako će predstavljati iskusni Ted Mekfejden, Amerikanac sa pasošem Gruzije, koji iz kola u kolo pokazuje svoju klasu. Takođe tu je i Kubanac Hasijel Rivero

San Pablo Burgos je u Ligi šampiona upisao sva tri trijumfa, a u poslednjih pet mečeva vezao je isto toliko pobeda, što dovoljno govori o njegovoj formi i ambicijama da odbrani titulu u ovom takmičenju.

FIBA LIGA ŠAMPIONA, GRUPNA FAZA - 5. KOLO

Grupa J

Utorak

18.30: (3,90) Igokea (16,0) San Pablo (1,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Marko TEŠANOVIĆ


tagovi

FIBA Liga šampionaIgokeaSan Pablo Burgos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara