Detalj sa utakmice (© FIBA)
Detalj sa utakmice (© FIBA)

Litvanija granitnom odbranom u drugom poluvremenu slomila otpor Bosne i Hercegovine

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 20:22

Gosti su postigli samo 24 poena u drugom poluvremenu i tako upisali drugi poraz u kvalifikacijama za SP

Koliko je bilo dramatično u Tuzli pre nekoliko dana, toliko nije bilo u Litvaniji. Domaćin je rutinski nadigrao Bosnu i Hercegovinu u četvrtom kolu kvalifikacija za SP u grupi F. Konačan rezultat bio je 77:56.

Već posle prve četvrtine je bilo jasno da Litvanija neće sebi dopustiti da BiH nametne svoj ritam. Posle 10 minuta košarke domaćin je imao osam poena prednosti, nešto veća drama je viđena u finišu prvog poluvremena kada su gosti smanjili na minus dva, ali više od toga nisu mogli.

Izabrane vesti

Drugo poluvreme u potpunosti protiče u znaku Litvanaca. Sjajna odbrana je prelomila. BiH je postigla svega 24 poena u celom drugom poluvremenu. Litvaniji to otvara prostor da kontrama slomi otpor protivnika.

Samo dva dvocifrena igrača je imala Litvanija. Tomas Dimsa je prednjačio sa 19 poena, dok je Deividas Gailius imao 15 poena za manje od 14 minuta na parketu.

Na drugoj strani nije bilo raspoloženog igrača. Edin Atić je imao 12 poena i sedam skokova, ali i pet izgubljenih lopti. Pratili su ga Amar Gegić i Kenan Kamenjaš sa po 10 poena.

Litvanija suvereno vlada u grupi F sa sve četiri pobede. Bosna i Hercegovina ima polovičan učinak posle četiri meča. Oba poraza su stigla od LIitvanije.

Prvu pobedu u kvalifikacijama upisala je Češka. Nadigrana je Bugarska sa 83:80. Dva igrača su se ubedljivo istakla. Vojtan Hruban sa 29 poena, dok je Martin Peterka imao 25 poena.

Grupa F

4. kolo

Litvanija - Bosna i Hercegovina 77:56

Češka - Bugarska 83:80



tagovi

košarkaška reprezentacija BiHkošarkaška reprezentacija Litvanije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara