Vladimir Lučić (©Star Sport)
Vladimir Lučić (©Star Sport)

Lučićev dodir klase i 20 poena, Bajernu svanulo! Olimpija više nije nedodirljiva

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 23:04

Srpski reprezentativac odigrao još jednu vrhunsku partiju, klub iz Minhena vezao dve evropske pobede

Ako ste se pitali zašto je Bajern izgledao tako loše na otvaranju sezone, odgovor je – nije bilo Vladimira Lučića da svojom energijom, liderskom crtom i pre svega suvim kvalitetom napravi razliku.

Bajernu je svanulo čim se kapiten vratio na parket! Posle 17 poena u tesnoj pobedi nad Žalgirisom, srpski reprezentativac odigrao je još jednu vrhunsku rolu i sa 20 poena presudio milanskoj Olimpiji u Minhenu za drugo evropsko slavlje u sezoni i rezultat 83:77 (21:24, 18:15, 20:15, 24:23).

Izabrane vesti

Upravo je Lučićeva uloga bila presudna za Bajern koji živi drugi život otkako se jedan od heroja istorijske prošle sezone vratio na parket posle muka sa povredom. U završnih pet minuta utakmice Lučić je skupio šest poena, ukradenu loptu iz koje je Kori Volden pogodio trojku za 76:67, te ključnu asistenciju za ključni dalekometni hitac Dešona Tomasa na 40 sekundi do kraja, kada je na semaforu stajalo 81:74. Sa svoja dva uspešno izvedena penala stavio je tačku na pobedu jer je Bajern otišao na praktično nedostižnih sedam poena viška (83:76). Takođe vredno pomena je i to što je nakon Voldenovih slobodnih bacanja pokrenuo seriju 10:0 koja je rešila utakmicu.

Lučić je na parketu proveo bezmalo 32 minuta u kojim je pucao 8/8 sa linije slobodnih bacanja, uz 5/11 iz igre i 2/6 za tri. Dopisao je još tri asistencije i po jednu ukradenu loptu i skok za indeks 18. Odmah iza Lučića na listi strelaca bili su Darun Hilijard sa 17 i Kori Volden sa 16 poena, dok je Otelo Hanter dominirao u skoku – 10 uhvaćenih lopti, tri u napadu, te još devet poena. Ognjen Jaramaz je dobio svega pet minuta i imao je samo jedan pokušaj za tri poena. Neuspešan.

Olimpija više nije nedodirljiva i posle pet uvodnih pobeda konačno je poklekla. Megdan protiv Crvene zvezde dočekuje s lošim procentima šuta (3/19 – 15,8 odsto i čak sedam promašenih slobodnih bacanja (18/25). Ipak, Etore Mesina je video petoricu dvocifrenih – Nikolo Meli prikupio je 16 poena i osam skokova, uz četiri izgubljene lopte. Điđi Datome imao je 14, Kostas Mitoglu 13 poena iz osam skokova, uz tri asistencije. Ćaćo Rodrigez imao je 11 poena i tri asistencije, a Kajl Hajns 10 poena, tri uhvaćene i dve podeljene lopte...

Manekeni će Crvenu zvezdu u Mediolanum Forumu dočekati u četvrtak od 20.30.



tagovi

KK Bajern MinhenOlimpija MilanoVladimir LučićDarun HilijardOgnjen JaramazKori VoldenLuiđi DatomeNikolo Meli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara