Nenad Čanak (©Star Sport)
Nenad Čanak (©Star Sport)

Lud meč u Rumuniji: Čankov Lijetkabelis pao u produžetku uz NBA rezultat

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 21:11

Cedevita Olimpija upisala i deveti poraz u Evrokupu...

Lijetkabelis Nenada Čanka u poslednjih nekoliko kola Evrokupa igra možda i najluđe mečeve. Posle trijumfa nad Turk Telekomom u produžetku, litvanski sastav je ovog puta poražen u Rumuniji od Kluža koji je slavio u dodatnih pet minuta NBA rezultatom 120:111 (97:97).

Velika je šteta što ekipa srpskog stručnjaka nije uspela da obezbedi novi trijumf pošto je bila nadomak gotovo senzacionalnog preokreta. Domaćin je pogotkom Mareksa Mejerisa otišao na velikih +18 u uvodnim sekundama četvrte deonice, ali onda je sve počelo da se okreće na stranu Lijetkabelisa. Serijom 8:0 je zaostatak prepolovljen, a onda u još nekoliko manjih nizova stigla do potpuno izjednačenja. Posle trojke Di Džej Silija za 92:87 istom merom odgovorio je Gediminas Orelik, a onda poravnanje doneo Gabrielijus Maldunas uz 55 sekundi na semaforu. Susret se u narednim sekundama pretvorio u mini obračun Orelika i Silija, a trojka nekadašnjeg NBA igrača uz 15 sekundi do kraja delovalo je da gosti ne mogu da se vrate. No, drugačije su mislili Čankovi izabranici. Veliku grešku napravio je Karel Guzman pošto je skrivio faul nad Deividasom Sirvidisom na šutu za tri i ovaj donosi novo izjednačenje.

Izabrane vesti

Kluž je imao napad za pobedu, ali je šut za tri promašio Patrik Ričard. I u produžetku nastavio se mali “rat“ Silija i Orelika, ali je bitku dobio iskusni šuter Kluža. Novom trojkom, na minut i po pre kraja ubacio je trojku za 112:107, da bi nekadašnji košarkaš Fenerbahčea Džarel Edi novim dalekometnim hicem, svojim šestim na meču najavio pobedu rumunskog sastava.

Sili je ujedno bio i najefikasniji igrač Kluža sa 25 poena (5/6 za tri) i tri asistencije, dok je Edi ubacio trojku više iz osam pokušaja sa 20 poena. Emanuel Kate ih je ispratio sa 20 poena, mahom iz reketa, dok je Andrija Stipanović imao 14, a Patrik Hauard 16 poena uz osam završnih dodavanja. Prvi strelac utakmice bio je Sirvidis sa 29 poena, od čega 10/10 sa linije slobodnih bacanja. Imao je po četiri skoka i asistencija za indeks 34. Orelik je skupio 22 poena, po šest uhvaćenih i podeljenih lopti za indeks 25, koliko je imao i Martinas Varnas sa 20 poena i pet skokova.

Cedevita Olimpija nastavila je svoju letargičnu sezonu u Evrokupu novim porazom. Sada je u Ljubljani bolji bio Pariz rezultatom 93:77 (25:26, 23:18, 19:17, 26:16).

Domaćin je pune tri četvrtine bio konkurentan Parizu iako je veći deo vremena bio u zaostatku. Sve su nade isparile na otvaranju poslednje deonice kada je gost serijom 15:6 stigao do +15 (82:67) posle kojih Zmajčeki nijednog trenutka nisu uspeli ni da se približe dvocifrenoj granici, a kamoli priči za eventualni preokret.

Ti Džej Šorts je i danas bio najaktivniji igrač Pariza sa 17 poena (7/18 iz igre, 0/4 za tri), sedam asistencija, pet skokova, četiri ukradene i tri izgubljene lopte za indeks 22. Nadir Hifi je imao 15, Tajson Vard 12, a po 10 poena skupili su Leon Kracer i Kolin Malkolm. Džastin Kobs predvodio je listu strelaca sa 21 poenom, Di Džej Stjuart je dopisao 17 poena (4/11 iz igre, 1/6 za tri), a Jaka Blažič 14 poena uz četiri skoka.



tagovi

LijetkabelisNenad ČanakCedevita OlimpijaDžastin KobsTi Džej Šorts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara