Foto: MN Press
Foto: MN Press

Mahmutoglu se raspucao, Fenerbahče u finalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.05.21. | 21:00

Očekuje se spektakl u borbi za titulu

Fenerbahče Igora Kokoškova plasirao se u finale turskog šampionata!

Kanarinci su gostovali Karšijaki i uspeli da ukradu brejk i da se na taj način domognu meča za titulu protiv Anadolu Efesa. Fener je dobio četvrti meč rezultatom 78:76 i tako sa 3:1 u seriji stigao do finala. Marko Gudurić je doveo Fener u prednost od jednog poena na 50 sekundi do kraja, dok je O´Kvin sa penala overio plasman u finale posle faula Rejmara Morgana.

Izabrane vesti

Prvu četvrtinu su igrači Ufuka Saridže završili sa prednošću od 20:18, da bi odlučujući deo igre bio druga deonica u kojoj je ekipa koju predvodi Kokoškov uspela da spusti protivnika na samo 12 datih poena. Do kraja je Karšijaka sve probala, dobila poslednju deonicu sa šest razlike, ali... Nije bilo dovoljno za poravnanje od 2:2 u seriji.

Nando de Kolo je ranije završio meč jer mu je krvario nos posle sudara sa Tonijem Tejlorom. U poslednjoj deonici je Kokoškov dobio tehničku, a u celoj situaciji je Melih Mahmutoglu vezanim poenima držao istanbulski sastav živim.

Mahmutoglu u poslednje vreme igra odlično, a na ovoj utakmici je ubacio 21 poen. Danilo Bartel je dodao 11 poena i osam skokova, Bitim 10 poena, a Nando de Kolo devet. Srpski košarkaš Marko Gudurić završio je utakmicu sa četiri poena, pet skokova i dve asistencije.

Kod Karšijake su se najbolje pokazali Sek sa 19 i Morgan sa 15 datih poena uz sedam skokova. Tejlor je završio meč sa 11 datih poena.

Na ovaj način je Fenerbahče zakazao finalne okršaje protiv Anadolu Efesa. Pivari su u svom polufinalu bili bolji od Bešiktaša sa 3:0 u seriji.

TURSKA LIGA - KOŠARKA

POLUFINALE

Karšijaka - Fenerbahče 76:78 /1:3 u seriji/

/Sek 19 - Mahmutoglu 21/


tagovi

Melih MahmutogluIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara