Aleks Pojtres, Džoel Bolomboj, Met Tomas (©MN Press)
Aleks Pojtres, Džoel Bolomboj, Met Tomas (©MN Press)

Makabi naciljao dva pojačanja za reket, hoće i šutera iz NBA

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.06.22. | 17:06

Izraelski velikan bira između Aleksa Pojtresa i Džoela Bolomboja, nada se da bi spoljnu liniju mogao da ojača Metom Tomasom

Sprema se revolucija u Makabiju. Veliki broj igrača će izvesno napustiti klub, među njima i Skoti Vilbekin. Dejvid Blat se vratio i preuzeo ulogu predsednika profesionalnog odbora, očekuje se da u narednim danima klub dobije i novog trenera. Uveliko se radi i na pojačanjima, a Moses Barda sa portala One ističe da je Ponos Izraela naciljao dva centra i jednog beka šutera.

Naime, Makabi bi da angažuje Aleksa Pojtresa ili Džoela Bolomboja. Što se tiče spoljne linije, želja je bivši igrač Valensije Met Tomas.

Izabrane vesti

Prvi Blatov posao će definitivno biti da upravi kluba pomogne u odabiru trenera. Izraelski mediji poslednjih dana tvrde da je pred vratima domaći stručnjak Oded Kataš, ali pisalo se da je u igri i Aleksandar Đorđević koji se posle osvajanja titule u Turskoj rastao sa Fenerbahčeom.

Generalka u igračkom kadru je neminovna. Poznato je da je Pojtres dugo već na radaru kluba. Bivši igrač Galatasaraja je sezonu za nama proveo u Zenitu, sa kojim je osvojio titulu u VTB ligi. Izvesno je ipak da će promeniti sredinu jer klub iz Sankt Peterburga neće igrati na međunarodnoj sceni, pa je izgleda Makabi prvi stao u red za njegov potpis.

Zenitov centar je realnija varijanta za Ponos Izraela, jer je odlazak Bolomboja iz CSKA u ovom trenutku prilično komplikovan. On je napustio Moskvu, ali je ugovorom i dalje vezan, a Armejci odbijaju da mu izađu u susret i daju mu odrešene ruke. Sva je prilika da će slučaj završiti na sudu. Zainteresovane strane će teško zadovoljiti apetite ruskog kluba za obeštećenje, posebno jer igrač ne želi više da brani boje Moskovljana.

Pojtres je imao i bolju sezonu u Evroligi, iako je bio debitant. Beležio je 7,7 poena uz 4,2 skoka (indeks 9,8), dok je Bolomboj u proseku postizao 5,4 poena i 4,1 skok (indeks 7,7).

Kada je spoljna linija u pitanju, izvesno je da Vilbekin odlazi. Amerikanac je na pragu Fenerbahčea kojem je ostalo još da se dogovori sa Makabijem oko obeštećenja, pošto je iskusni plejmejker vezan ugovorom za izraelski klub na još godinu dana.

Teško će uprava iz Tel Aviva adekvatno zameniti Vilbekina koji je već par godina prva zvezda ekipe, ali će zato učiniti sve da skroji što kvaliteniji šuterski stroj. Sa tim na umu, volela bi da u Menora Mivtačim Arenu preseli Meta Tomasa.

Ovaj 27-godišnji košarkaš je dve sezone na startu profesionalne karijere proveo u Evropi. Dobro se pokazao u Obradoiru, pa ga je angažovala Valensija sa kojom je osvojio Evrokup. Završio je na radaru NBA timova, da bi ga na kraju potpisao Toronto. Igrao je još za Jutu i od minulog leta Čikago Bulse, upisao 126 nastupa i prosečno postizao četiri poena uz 40 odsto preciznosti sa distance.

Istekao mu je ugovor sa klubom iz Vetrovitog grada, pa je slobodan u izboru sredine.


tagovi

KK Makabi Tel AvivAleks PojtresDžoel BolombojMet TomasČikago BulsKK CSKA MoskvaKK ZenitKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara