Marko Marinović (©MN Press)
Marko Marinović (©MN Press)

Marinović pred revanš sa Zvezdom: Borićemo se do kraja

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.06.21. | 12:28

"Sigurno je da nećemo lako prodati kožu. Nadam se da ćemo bolje odigrati u Čačku i da ćemo zadovoljiti publiku. Nema sumnje, borićemo se tokom svih 40 minuta, a da li će to biti dovoljno za neko eventualno iznenađenje, ostaje da vidimo u nedelju veče", poručio je trener Borca Marko Marinović

Košarkaši Borca su pretrpeli težak poraz u prvom meču polufinala Superlige Srbije (70:101). Crvena zvezda je sa lakoćom opravdala ulogu favorita protiv podmlađene ekipe iz Čačka, za koju su nastupila čak četiri igrača iz kadetske selekcije. Revanš je na programu u nedelju (20.00) u gradu na Moravi, a trener tima domaćina predstojećeg duela Marko Marinović tvrdi da će njegova ekipa učiniti sve da izbori majstoricu.


Izabrane vesti

Čačani su pružali solidan otpor tokom većeg dela susreta, ali su u finišu ostali bez snage, pa su pretrpeli težak poraz. Pozitivan utisak ostavili su mladi igrači, kako je Marinović ukazao priliku četvorici kadeta: Đorđu Ćurčiću i njegovom godinu dana starijem imenjaku i prezimenjaku, Pavlu Nikoliću i Stefanu Jankoviću. Oni su mu se odužili borbenošću i pokazali da je pred Borcem svetla budućnost.

Marinović smatra da je Borac uz još par pogođenih šuteva mogao da ugrozi rivala i u prvom susretu, ali čestita Zvezdi na zasluženoj pobedi.

"Znali smo da je Crvena zvezda veliki favorit, ona je prvak jadranske lige. Međutim, mi smo odigrali jedno dobro prvo poluvreme. Istina, Crvena zvezda je fenomenalno šutirala za tri poena, dok mi baš i nismo. Upravo zbog toga je protivnik imao pristojnu prednost. A da smo mi pogodili nekoliko otvorenih šuteva, smatram da bismo bili blizu da ugrozimo rivala. Sve u svemu, Crvena zvezda je zasluženo pobedila".

Ističe da će u revanšu njegovi izbranici dati svoj maksimum i nada se iznenađenju.

"Okrećemo se sledećem meču, koji će biti odigran u Čačku. Sigurno je da nećemo lako prodati kožu. Nadam se da ćemo bolje odigrati u Čačku i da ćemo zadovoljiti publiku. Nema sumnje, borićemo se tokom svih 40 minuta, a da li će to biti dovoljno za neko eventualno iznenađenje, ostaje da vidimo u nedelju veče".

Izuzetno je zadovoljan onim što su prikazali mladi Ćurčići, Nikolić i Janković.

"Smatram da su mladi igrači odigrali dosta korektno protiv Crvene zvezde. Ceo utisak je pozitivan, jer su se dobro pokazali. Doduše, oni nisu slučajno u prvom timu, reč je o kadetskim prvacima države. Zbog toga su dobili šansu, kao nagradu da odigraju protiv najbolje ekipe u regionu".

Talentovani Pavle Nikolić je protiv šampiona Jadrana upisao i svoj debi (šest poena i dve ukradene lopte).

"Moram da kažem da su mi utisci sa utakmice zaista fenomenalni. Nisam ni sanjao da će moja debitantska utakmica za prvi tim Borca biti baš protiv Crvene zvezde u Beogradu. Naročito jer sam navijač Partizana. Ne mogu a da se ne zahvalim treneru Marinoviću i ostalim članovima stručnog štaba, jer su mi pružili šansu da zaigram u polufinalnoj utakmici. Nema sumnje da ćemo dati svoj maksimum u nedelju veče da jadranskom prvaku pružimo jak otpor na svom parketu. Želja nam je da pokušamo da pobedimo u dvorani kraj Morave", izjavio je mladi košarkaš.


tagovi

Borac ČačakKošarkaška SuperligaMarko MarinovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara