Mesina: Nejpir šalje poruke prijateljima, hoće da se vrati

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 10:58

Trener Olimpije bi ga očito rado prihvatio nazad

Više puta je od starta sezone Šabaz Nejpir razočarao navijače Crvene zvezde i one što su ga doveli, videvši u njemu novog vođu tima, najveće pojačanje.

Ta razočaranja do sada su se odnosila na parket i ono što je američki plejmejker prikazivao u Evroligi, a sada je napravio 'grešku u koracima' koja bi mogla skupo da ga košta. Tako makar tvrdi Etore Mesina, trener milanske Olimpije, koji je u razgovoru za italijanske medije otkrio kako Nejpir želi nazad u staro jato.

Izabrane vesti

"Prošle sezone sa Nejpirom smo rešili probleme i uspeli da osvojimo šampionat. Ovog leta, nakon što nam je rekao da će ostati, povećao je zahteve. Bili smo otišli toliko toliko daleko da smo mu ponudili trostruko veću platu. Nismo mogli više od toga i on je otišao. Sada šalje poruke svojim prijateljima kako bi voleo da se vrati. Njegova je velika zasluga u tome što smo prošle godine uspeli da se promenimo nabolje", izjavio je Mesina.

Podsetimo, prethodnih dana već je bilo reči o Nejpirovoj plati. Takođe iz tabora italijanskog kluba...

„Želeli smo da produžimo ugovor sa njim tokom leta, ali tražio je više nego tri puta veći novac od onog što je zarađivao. Nismo želeli da potrošimo toliko para. Već smo bili uložili mnogo novca u dovođenje Mirotića, iako Barselona i dalje plaća polovinu njegove plate“, ispričao je predsednik Olimpije Del’Orko za Gazetu, a preneo Basket News.

Šabaz Nejpir i Olimpija bili su dobitna kombinacija. Milanezima bez njega slabo ide, Zvezdi sa njim takođe. Mesina je priznao i neke svoje greške...

"Shvatio sam da Kevin Pangos nije pravi vođa za ovaj tim. Moramo da učinimo igru jednostavnijom, da spontanije donosimo loptu Meliju, Fojtmanu i Mirotiću. Njegov pad u Klivlendu trebalo je da me navede da vidim neke stvari, da sebi postavim neka pitanja... Sada ponovo tražimo pravog plejmejkera na tržištu, nekoga poput Nejpira. Nije lako na tržištu, pokušaćemo da reagujemo najbolje što možemo".

Nejpir je sinoć u Barseloni pružio još jednu bledu partiju. Pokušavao je da u što većoj meri razigrava saigrače, upisao sedam asistencija, međutim samo dva poena, uz šut iz igre 1/8.

Još jedan minus koji mu se piše, međutim verovatno daleko manji (makar kod navijača) od ovog s porukama, ukoliko se Mesinine reči ispostave tačnim.


tagovi

Šabaz NejpirEtore Mesina

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara