Ostoja Mijailović (Foto: Starsport)
Ostoja Mijailović (Foto: Starsport)

Mijailović: Partizan pod zabranom zbog Trinkijerija i Alekseja Nikolića, ali postignut je sporazum

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 20:08

"Ne širi se slučajno ova vest, iako nije nova, piše od kada je taj administrativni problem. Znamo kako se plasira i kome je cilj da se prikaže kako u Partizanu nije dobro", izjavio je predsednik košarkaškog kluba Partizan

Na sajtu FIBA se može videti da je Partizan pod zabranom angažovanja novih igrača. Kako se navodi, Košarkaški arbitražni tribunal (BAT) je prvu sankcija uveo 15. oktobra, a trenutno su dve na snazi. To je za Mozzart Sport potvrdio i prvi čovek kluba Ostoja Mijailović. Otkrio je i da zabrana formalno stoji zbog bivšeg trenera Andree Trinkijerija, ali i nekadašnjeg beka crno-belih Alekseja Nikolića. Dodaje ipak da je dogovor postignut i da će problem uskoro biti otklonjen.

Izabrane vesti

"Tačno je, postoje aktivna dva slučaja oko kojih je već postignut sporazum i brzo će ta zabrana biti skinuta. Poslali smo finalnu saglasnost BAT u vezi sa dinamikom isplate tih potraživanja zbog kojih zabrana formalno i dalje stoji. U pitanju su Trinkijeri i Aleksej Nikolić. U svakom slučaju, ne dešava se ništa što bi trebalo da uznemirava bilo koga ko voli Partizan ili da raduje one koji ga ne vole. Ne širi se slučajno ova vest, iako nije nova, piše od kada je taj administrativni problem. Znamo kako se plasira i kome je cilj da se prikaže kako u Partizanu nije dobro", istakao je Mjailović.

Nije precizirano kada će zabrana angažovanja igrača biti ukinuta. Očekuje se u što kraćem roku. Kako bilo, odluka Arbitražnog tribunala očigledno je stala na put crno-belima da dodatno ojačaju igrački kadar, jer se prema rečima sportskog direktora kluba Zorana Savića uveliko radi na angažovanju centra.

Nije ovaj problem usporio ekipu Željka Obradovića na startu sezone, koja može da se pohvali da je i posle sedam utakmica u društvu neporaženih. Sve je manje timova koji nisu osetili gorak ukus neuspeha na početku sezone, pa je tako i Barselona prvi put završila na kolenima. Uz crno-bele samo pobede su nizali još mađarski Sombatelj i rumunski Kluž.

Što se tiče aktuelnih sporova, Nikolić je član Partizana bio od 2018. do 2021. godine, s tim što je jednu sezonu proveo na pozajmici u italijankom Trevizu. Trinkijeri je takođe pre tri godine seo na klupu crno-belih, sa kojima je za dve sezone osvojio dva trofeja u Kupu Radivoja Koraća i jedan u Superkupu ABA lige. U sezoni 2019/20 je zbog pandemije virusa korona, čini se, sprečen da ostvari još zapaženije rezultate, da bi leto pred početak minule odlučio da se godinu dana pre isteka saradnje rastane sa velikanom srpske košarke i karijeru nastavi u minhenskom Bajernu.

Kada je u pitanju Partizanova istorija sa BAT-om, nova uprava je prema Mijailovićevim rečima nasledila dug od 3.400.000 evra prema igračima i trenerima, koji je do minulog leta značajno umanjen. Prvi čovek kluba je za naš sajt u maju istakao da je kroz reprograme isplaćeno oko 2.700.000 evra.



tagovi

KK PartizanOstoja MijailovićAleksej NikolićAndrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara