Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)
Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)

Miljenici Panatinaikosa protiv Panatinaikosa: Partizan Mozzart Bet u Atini juri treću pobedu

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.11.22. | 09:19

Najtrofejniji trener zelenih Željko Obradović i dugogodišnji kapiten Joanis Papapetru sada imaju cilj da rastuže navijače Atinjana. Crno-beli u Grčkoj juri treću pobedu u Evroligi

Četvrtak veče će biti posebno u OAKA dvorani. Vraća se Željko Obradović, ovoga puta kao trener Partizan Mozzart Beta. Čovek koji je pretvorio Panatinaikos u evropskog giganta. Doneo je zelenima pet titula šampiona Evrope, 11 titula nacionalnog prvaka i sedam Kupova Grčke. Niko nije ni blizu kao Žoc koji sada ima cilj da nadigra svoj bivši klub u okviru šestog kola Evrolige. Međutim, to nije sve, pored legendarnog trenera u Atinu se vraća i dugogodišnji kapiten Joanis Papapetru.

Izabrane vesti

"Biće sjajno vratiti se u Atinu. Volim sve ljude u Panatinaikosu, a verujem da i oni mene nisu zaboravili. Imali smo sjajne godine zajedno. Posebna utakmica večeras me čeka. Biće malo drugačija što se emocija tiče, ali mentalitet ne menjam. On je uvek isti, a to je fokus na pobedu", rekao je Papapetru, a onda i dodao:

"Težak meč nas očekuje, tu nema dileme. Oni su sjajan klub i imaju odličan tim. Uvek je teško igrati u OAKA areni i zbog toga moramo da se dobro pripremimo. Naravno, kada god idemo da igramo negde gde je neko od nas igrao, delimo svoja iskustva među sobom sa ciljem da što spremniji dočekamo meč".

Partizan u ovaj meč ulazi u sjajnoj formi. Posle tri startna poraza u kojima je klub iz Humske komotno mogao da slavi na dva, crno-beli su upisali ubedljive trijumfe protiv Virtusa i Žalgirisa.

"Ne osećamo se opušteno, ali smo napravili korake u pravom smeru. Napredujemo stalno u procesu koji traje. Nastavljamo da idemo u pravom smeru. Ne gledamo u prošlost, već samo ono što je ispred nas", dodao je Grk.

Panatinaikos u teškom momentu dočekuje Partizan Mozzart Bet. Posle velikih promena tokom leta i dolaska Dejana Radonjića na mesto trenera, klub iz Atine je otvorio sezonu sa četiri poraza iz pet mečeva. Jedini trijumf stigao je protiv Crvene zvezde. Pred meč 6. kola stiglo je i pojačanje - Dvejn Bejkon.

Crno-beli su sa druge strane spremni na sve što ih čeka u Atini.

"Verovatno će i novi igrač, Dvejn Bejkon igrati. Ali, to ne znači da se nismo spremali za ostale igrače. Plasman na tabeli ne znači ništa, sve utakmice igrali su u egalu i zaslužuju poštovanjeMoraćemo da odigramo dobar meč ako želimo da budemo na nivou prethodnih igara", poručio je Obradović

Večeras će Obradović 17. put sedeti na klupi rivala Panatinaikosa otkad je napustio Atinu. Od 16 mečeva, dobio je čak 10. Sve na klupi Fenerbahčea. Sada ostaje da se vidi kako će crno-beli izgledati koji su otišli za Atinu bez Džejmsa Nanelija. Amerikanac se nije osećao dobro i ostao je na poštedi u Beogradu.

"Ja se vraćam godinama u Atinu. Nešto što je uvek specijalno za mene. Da ne pričam sada stare priče. Sve su to poznate stvari", dodao je Obradović.

*****

Opet možete međusobno da vezujete sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinujete ih sa ostatkom kompletne ponude

*****

Što se statistike tiče. Vođa Panatinaikosa je Derik Vilijams koji postiže 14,8 poena po meču. Uz njega dvocifren poenterski učinak ima još samo Marijuš Grigonis sa 10,4. U Partizan Mozzart Bet situacija je drugčija.

Kapiten Kevin Panter prednjači sa 16,4. Prati ga Zek Ledej sa 14,6, Matijas Lesor ima 12,8. Dvocifren je još i Naneli, ali kao što smo istakli on neće igrati ovaj meč.

Evroliga

6. kolo

Četvrtak

20.15 (1,90) Baskonija (13,5) Makabi (2,05)

20.30 (3,05) Bajern (15,00) Efes (1,45)

20.30 (2,05) Olimpija Milano (13,5) Real Madrid (1,90)

20.30 (1,80) Panatinaikos (14,5) Partizan Mozzart Bet (2,15)

Petak

19.00 (1,70) Žalgiris (14,5) Alba (2,30)

20.00 (1,25) Olimpijakos (17,00) Valensija (4,40)

20.30 (1,60) Barselona (14,50) Fenerbahče (2,55)

21.00 (1,30) Monako (16,00) Crvena zvezda (3,90)

21.00 (1,45) Virtus (15,00) ASVEL (2,05)



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetJoanis PapapetruKK PanatinaikosŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara