Nikola Mirotić i Miloš Teodosić (©Star Sport)
Nikola Mirotić i Miloš Teodosić (©Star Sport)

Mirotić: Mnogo mi je značio doček zvezdaša, srećan sam i emocije su uvek prisutne

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 23:08

“Divno veče, želim Crvenoj zvezdi da nastavi da se bori. Jako je lepo videti kada ekipa gubi 20 razlike, da dobije podršku sa tribina. To je nešto što treba igrače da motiviše da se bore dalje, imaju kvalitet. Siguran sam da će u jednom trenutku proraditi“, rekao je ponajbolji igrač Olimpije

Pobeda milanske Olimpije bila je ubedljiva, ali najveću pažnju za zvezdašku i srpsku javnost privuklo je prvo pojavljivanje Nikole Mirotića u Beogradskoj areni posle svih priča letos kako treba da zaigra za Partizan Mozzart Bet. Posao je praktično bio zaključen, ali je u poslednjem trenutku propao...

Mirotić je na kraju izabrao milansku Olimpiju, a pred navijačima Crvene zvezde pojavio se sa osmehom, dočekan aplauzima i ovacijama Arene.

Izabrane vesti

“Mnogo mi je značilo to. Moram da budem iskren, nisam od tih koji očekuju ljudsku slavu, ali lep je osećaj kad te neko podrži i pokaže ljubav. Uvek sam zahvalan na svemu tome. Nikada nije lako igrati ovde, protiv Crvene zvezde. Emocije su uvek prisutne, videli ste moje prvo poluvreme. To treba da se zaboravi, zadovoljan sam kako smo odigrali drugo poluvreme i ja sam se probudio, držali smo ritam. Divno veče, želim Crvenoj zvezdi da nastavi da se bori. Jako je lepo videti kada ekipa gubi 20 razlike, da dobije podršku sa tribina. To je nešto što treba igrače da motiviše da se bore dalje, imaju kvalitet. Siguran sam da će u jednom trenutku proraditi“.

Ubedljiva igra i pobeda Armanija?

“Iskreno, nisam očekivao ovaj rezultat. Mnogo bitna pobeda za nas, s obzirom da smo došli ovde sa dosta pritiska jer nismo otvorili sezonu kako treba. Osetili smo želju da pobedimo. Odigrali smo kvalitetan meč, pogotovo drugo poluvreme, prvi deo igre smo odigrali malo nervozno. Zadovoljan sam kako smo odigrali nastavak meča“, rekao je Mirotić i dodao:

“Jako je lepo ponovo biti ovde, u Beogradu, pred navijačima Crvene zvezde. Srećan se vraćam kući“.

Po izlasku iz tunela, navijači su želeli autograme sa tobom, da se fotografišu...

“Da, to su bila deca. Neko sam ko voli da im izađe u susret. I ja sam nekada bio mali, želeo tako da se fotografišem sa nekim. Ovo je deo kada možemo posebno da uradimo nešto, jer je to maloj deci mnogo bitno. Bilo je lepo i spektakularno veče, mnogo ljudi, izdvojio sam vreme za sve njih“.

Šut u nastavku utakmice bio je ključ pobede.

“Odigrali smo sjajno u nastavku utakmice. Energija u drugom poluvremenu, kada smo odigrali dobru odbranu posle Zvezdinog pritiska i dolaska na šest razlike, to je prelomilo utakmicu. Ostali smo mentalno stabilni. Tu smo osetili momenat da možemo da prelomimo utakmicu. Lo se večeras proslavio, ne znam kada je odigrao ovakvu utakmicu, to nam je bilo jako važno zbog svih nekih dešavanja u našem klubu (Kevin Pengos odlazi, Bili Beron povređen prim. aut), bitno je da svi doprinesu. Svi igrači su doprineli, ovo je put kojim treba da idemo“.

Koliko Crvena zvezda može ove sezone?

“Velika su očekivanja bila od početka, možda se zato stvorio mnogo veći pritisak nego što je bilo potrebno. Iskreno, i mi smo negde u toj poziciji bili. Velika očekivanja, svi su očekivali da ćemo bolje da počnemo. Nije uvek lako. Ako treba da se desi trenutak pada, bolje je da to bude na početku sezone. Da se u nastavku sezone digne forma i igra najbolje kada se bude igralo za titule. Zvezda ima kvalitetan tim i igrače, nadam se da će se dići i biti bolja, da će biti u igri za plej-of“.


tagovi

Nikola MirotićEvroligaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara