© Star Sport
© Star Sport

Teodosić: Najgora naša utakmica, prva u kojoj nismo imali šansu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 22:58

Miloš Teodosić nije bežao od problema posle novog poraza Crvene zvezde u Evroligi

Ponovo je vukao Miloš Teodosić koliko je mogao. Bacao protivnike na patos driblinzima, pogađao neke atraktivne šuteve, ali na kraju to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi Olimpija iz Milana. Zapravo, Italijani su na kraju deklasirali crveno-bele u punoj Areni što je primetio i iskusni plejmejker. Čak je istakao u razgovoru sa medijima posle meča da se iznervirao zbog izdanja ekipe.

Izabrane vesti

"Najlošija utakmica u Evroligi naša sa naše strane", počeo je Teodosić i u istom tonu nastavio:

"Znali smo da je ekipa Milana kvalitetna. Nismo odgovorili na njihovu agresivnost, na njihovu fizičku igru i to nas je koštalo ubedljivog poraza. Jedna stvar koja me je malo uplašila, da ne kažem iznervirala je to što smo odustali u poslednjih šest, sedam minuta, samo smo čekali kraj utakmice, počevši od mene pa do ostatka ekipe. Ipak, sezona je dugačka i to se dešava. Prvi put da nismo imali šansu da pobedimo".

Posle 10 odigrani utakmica, Zvezda nije u dobroj situaciji.

"Ovo nije rezultat koji sam ja lično očekivao, a i ostatak ekipe. Imamo samo tri pobede... Ne kažem da je bilo šta gotovo. Ima još mnogo da se igra. Ima prostora da se napreduje i da se dođe do ispunjenja cilja, a to je plasman u plej of Evrolige".

Nije se pokajao Teodosić što je došao u Zvezdu uprkos slabijem startu u elitnom takmičenju

"Što se tiče navijača i organizacije kluba, sve je sjajno i opravdalo je moja očekivanja. Na kraju sve je na nama igračima da popravimo utisak. Za sada je sve super osim tog starta u Evroligi. Ponavljam, imamo prostora da sve popravimo, ali moramo isto tako da shvatimo da nismo u najsjajnijoj situaciji".

Usledila je konstatacija novinara da je večeras protiv Italijana zakazao šut. Samo sedam trojki je Zvezda postigla iz 27 pokušaja. Samo je Davidovac bio raspoložen sa tri trojke.

"Sigurno možemo da pronađemo 20 izgovora, zašto nismo ubacili, zašto nismo uradili nešto. Generalno loša utakmica koja treba što pre da se zaboravi. Sezona je takva da već igramo u ponedeljak, pa četvrtak, imamo prostora da se iskupimo".

Upitan je Teodosić da li je odsustvo defanzivnih specijalista poput Branka Lazića i Adama Hange bilo ključno.

"Ne možemo baš da igramo sa pet defanzivaca, naravno fale nam Hanga, Laza i Nejpir koji je tek izašao iz povrede. Prosto i umorni smo malo, imamo tri beka uz Rokasa i Davidovca koji može da pokriva sve. Jedan od razloga je i taj umor", rekao je Teodosić.



tagovi

Miloš TeodosićKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara