Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Mnogo je lakše s navijačima: Partizan izborio majstoricu!

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.06.21. | 20:56

Crno-beli slavili protiv Mege i poravnali na 1:1 u polufinalnoj seriji

Partizan je preživeo! Visio mu je kraj sezone, ali su crno-beli pred navijačima u Hali Sportova dobili Megu i izborili majstoricu u polufinalu Superlige Srbije. U egal meču koji se lomio u poslednjim minutima Parni valjak je izašao kao bolji sa 81:77.

Važne trojke pogodio je Rade Zagorac i uz prošlu utakmicu nadovezao još jednu dobru partiju. Vodili su crno-beli sa šest poena na ulasku u poslednja dva minuta. Kasnije je Jaramaz dodao poene sa slobodnih bacanja i nagovestio da je Partizan ostao u seriji. Ostao je živ.

Izabrane vesti

Crno-beli su sebi dodatno zakomplikovali život u poslednjih 15 sekundi posle izgubljene lopte i promašenog slobodnog bacanja Dangubića, ali je na kraju promašaj Tepića za tri poena označio kraj meča.

Najefikasniji u pobedi Partizana bio je Erik Mika sa 19 poena, Nemanja Dangubić je dodao 14, Ognjen Jaramaz 11 poena. A svemu je dodao i 10 asistencija. Kod Mege su se najviše pokazali Simonović sa 15, Petrušev sa 13, Milosavljević sa 12 i Kazalon sa 11.

Partizan je očajno odigrao u prvih 10 minuta, a poene su za crno-bele davali Mika, Dangubić, Veličković, Zagorac i Trifunović, ali svi samo po dva, osim Mike koji je dao četiri. Sa druge strane su Filip Petrušev i Marko Simonović dali po šest, imali su bolju podršku, pa je Mega posle prve četvrtine vodila sa čak 25:12.

Čak ni par hiljada navijača koji su se okupili u Hali sportova Ranko Žeravica nisu uspeli pesmom da pomognu svojim miljenicima da odigraju bolje na otvaranju utakmice.

Crno-beli su morali da nađu odgovor i on je došao preko visokih igrača, Erika Mike i Alekse Stepanovića koji je zakucavanjem podigao navijače na noge i time najavio ulazak meča u egal tokove. Digao se Partizan, vratio se iz minusa od 15 poena (12:27), i sa trojkom Jaramaza, te dobrim potezima Miletića došao do preokreta pred pauzu na poluvremenu. Crno-beli su 26 od 40 poena dali iz reketa u prvih 20 minuta.

Petrušev je u nastavku pao, ali srećom se kasnije vratio na parket tako da nije došlo do neke povrede.

I jedni i drugi su uspevali da se održe u egalu, Partizan je tokom treće deonice držao minimalnu prednost, a tesna rezultatska klackalica nastavila se i u poslednjoj deonici. Kada su crno-beli uspevali malo da se odmaknu, Milosavljević bi dao trojku, a gađao ih je skoro nepogrešivo. Ipak, to nije bilo dovoljno Megi da izbegne poraz.

Mogu crno-beli da budu zadovoljni pobedom, ali ponovo im se događaju greške koje ne bi smele da se dešavaju. Na tome će trener Aleksandar Matović raditi pred majstoricu polufinala. Ona će se igrati za dva dana.

PARTIZAN - MEGA 81:77 (12:25, 28:13, 23:23, 18:16)

Dvorana: Hala Sportova

Sudije: Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić, Vladimir Jevtović

PARTIZAN: Mika 19, Dangubić 14, Jaramaz 11, Veličković 7, Trifunović 8, Zagorac 8, Petrović, Pejdž 1, Stepanović 6, Miletić 7, Perkins, Janković

MEGA: Petrušev 13, Tepić 2, Simonović 15, Kazalon 11, Milosavljević 12, Kljajević, Momirov 8, Novak 5, Cerovina 2, Matković 6, Simanić 3, Langović


tagovi

Erik Mika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara