Košarkaši Monaka (©MN Press)
Košarkaši Monaka (©MN Press)

Monako bi da igra domaće prvenstvo sa rezervnim timom

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.06.23. | 15:36

Zbog najavljenog uvođenja poreza na luksuz, Kneževi bi naredne sezone mogli da naprave dva tima

Francuska je najavila uvođenje "seleri kepa", samim tim i poreza na luksuz, po uzoru na NBA. I to već od naredne sezone. Najveće poslediće će bez dileme trpeti Monako koji je u takmičarskoj godini na izmaku imao rekordan budžet za tamošnje uslove od preko 20.000.000 evra (nešto više od pola za plate), jer je ideja da se oporezuju timovi koji potroše više od 8.500.000 evra bruto na plate igrača i trenera. Tako bi svaki evro potrošen preko postavljene granice koštao klubove dodatnih 70 ili 80 centi. Prema tom pravilu bi Kneževi ove sezone potrošili dodatnih 2.000.000 evra.

Zbog toga, klub koji trenutno sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović, razmatra o formiranju rezervnog tima za domaće prvenstvo.

Izabrane vesti

Glavni igrači bi nastupali samo u Evroligi, dok bi se mladi lokalni talenti borili za titulu u Francuskoj. "B" tim bi bio satkan od košarkaša mlađih od 21 godine, prenosi Basket News.

Videćemo da li će za takvim rešenjem posegnuti Kneževi, koji su u planovima izvršnog direktora Evrolige Maršala Glikmana i očekuje se da dobiju višegodišnju licencu.

Glasanje za uvođenje "seleri kepa" zakazano je za 6. jun, kada će se mnogo toga po ovom pitanju i definitivno razjasniti.



tagovi

KK MonakoLNB Pro ALNBFrancuska

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara