© StarSport
© StarSport

Muta Nikolić: Šabaza bih eliminisao, Topić je trebalo da igra odavno za Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 09:19

Iskusni trener Miroslav Muta Nikolić analizirao situaciju u Crvenoj zvezdi, a posebno se osvrnuo na Šabaza Nejpira

Tema Šabaz Nejpir i dalje traje. Amerikanac koji je doveden na Mali Kalemegdan da bude lider za sada se ne snalazi u dresu Zvezde. Kako vreme odmiče tako su kritike na račun nekadašnjeg NBA igrača sve glasnije, ali niko nije "udario" na plejmejkera crveno-belih kao iskusni trener Miroslav Muta Nikolić.

On je u razgovoru za dnevni list Kurir istakao da ukoliko se situacija sa Nejpirom ne popravi da Amerikanac mora da dobije otkaz.

Izabrane vesti

"Njegovo ponašanje zavisi od onoga kako mu je dopušteno. Može li on da dobije otkaz? Kakav je ugovor napravio? Mogu vam reći da takvi igrači kod mene ne bi igrali. Negativan je! Igra u jednom smeru. Ali mnogo je takvih... Možda ga trpe zbog ugovora. Treba mu pomoći, možda se nije snašao... Ali ako ne može ili neće, onda daj, brate, da se razilazimo! Kad skeniram igrača kad ga dovodim, odmah pitam kakav je momak, kakva mu je psihologija... Nekad i slabiji da više, nego onaj koji je najbolji", rekao je Muta Nikolić i u istom tonu nastavio:

"Verovatno bi morao da ode... Ja bih to eliminisao. Zbog takvog ponašanja, ako neće da sarađuje ... Gotova priča! Imao sam takvih slučajeva. Majstore, nećeš da zapinješ?! Onda, zna se! On svojim ponašanjem ruši autoritet i treneru. Ako je profesionalac, mora da igra u dva smera., ako neće... Da se ne ponavljam".

Očekivano, pomenulo se ime Nikole Topića. Momak koji je oduševio naciju kada je letos doneo Srbiji zlato na Evrobasketu za igrače do 18 godina. Ipak, klupsku karijeru je nastavio u Megi kao pozajmljen igrač Crvene zvezde.

"Topić je veliki igrač, to se odmah vidi. Nego šta da može da igra Evroligu! To se ne dovodi u pitanje. Pokojni Dražen Petrović je sa 18 godina bio najbolji igrač. Šta čekaju u Zvezdi? Da Topić napuni 25 godina? Neki stručnjaci su rekli da je za njega dobro da prvo zaigra ABA ligu. Bez veze, mali je igrač! On će svuda da se adaptira. To je moje mišljenje. Kod mene je Milenko Tepić sa 15 godina igrao protiv Partizana, uveo sam i trpeo Stefana Markovića. Platio sam to rezultatima, ali sam ih izgurao. Malo je danas trenera koji hoće da gurnu mlade igrače. Plaše se da tako ne izgube ime. Da budem jasan, Topić je trebalo da igra odavno za Zvezdu".

Bilo je reči i o potrebi za novim imenima u crveno-belom sastavu.

"Ja bih to malo promenio. Doveo bih neke igrače, a otpusto dva do tri igrača. Ljudski je reći da si pogrešio, pa pametni ljudi se menjaju. Ne čekaju da propadnu. Ako ne ide ovako, zna se..."

Analizirao je Muta Nikolić i meč u Barseloni gde je Zvezda izgubila u triler završnici.

"Barselona je Barselona! Plus, tamo se igralo. Nije da branim Zvezdu. U ovom čoveku koji je trener, koji je pravi gospodin, treba dati malo vremena da se prilagodi. Što se mene tiče, mislim da je u Zvezdi napravljena loša selekcija. Mnogo je tu povređenih, previše bekova... Moglo je to mnogo bolje s obzirom na budžet koji imaju. Neću da ulazim u to ko je selektovao ekipu. Cenim Grka, od mene ima podršku kao kolege", dodao je Nikolić.

tagovi

KK Crvena zvezdaŠabaz NejpirNikola TopićMiroslav Muta Nikolić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara