Grejson Alen i Bobi Portis (© Reuters)
Grejson Alen i Bobi Portis (© Reuters)

NBA večeras: Bruklin i Minesota su uvek dobar izbor

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 20:18

Nekoliko predloga za predstojeće utakmice najjače košarkaške lige sveta

Hoćemo li i večeras imati neki novi NBA obračun? Ove sezone je znatno više fizičkih sukoba među igračima i sigurno bi ih trebalo analizirati, ali to ćemo ostaviti za neki drugi put.

Sad se bavimo utakmicama, na programu je deset mečeva, a mi vam donosimo nekoliko predloga za klađenje.

Izabrane vesti

KLIVLEND KAVALIRS - BRUKLIN NETS (hendikep pobeda (6,5), tip 2, kvota 1,85)

Možda Bruklin nije najbolje izgledao u nekim trencuima na početku sezone, ali u poslednje igra dobro i s razlogom je, uz Čikago, ekipa s najboljim učinkom na Istoku. Kevin Durant, Džejms Harden i društvo imaju 12 pobeda i pet poraza, a u goste im dolazi Klivlend, jedna od ekipa koja je ugodno iznenadila u dosadašnjem toku lige.

Kavalirse niko nije očekivao u gornjoj polovini tabele Istočne konferencije, jedno vreme bili su pri samom vrhu, desio im se pad, u seriji su od tri poraza, ali se mora istaći da su im protivnici bili Boston, Bruklin i Golden Stejt. Stvarno dobre ekipe. Klivlendu su veći problem povrede, retko je imao kompletan tim na okupu, a sad igra bez Ivana Moblija i Kolina Sekstona s time da će drugi da pauzira do kraja sezone. Iako su igrali dobro, ipak su bez njih oni dosta slabija ekipa i nemaju mnogo šansi protiv raspoloženog Bruklina. Pobeda Netsa ne bi trebala da dođe pod znak pitanja, a ovaj hendikep nam se čini dobra prilika da se podeblja kvota.

NJU ORLEANS PELIKANS - MINESOTA TIMBERVULVS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,65)

O Minesoti smo često pisali, a i sad ćemo je „gurnuti“ prema pobedi. Vukovi igraju dosta bolje nego prošle godine, trojac Karl Entoni Tauns, Entoni Edvards i Di Anđelo Rasel mogu da pobede svakoga u određenoj utakmici, a trenutno je u nizu od tri pobede s time da je protiv Memfisa stvarno (43 razlike).

Sad gostuju kod Nju Orleansa, ekipe koja je razočarala ove godine i koja je trenutno na učinku 3:15. Zajon Vilijamson još uvek ne igra, Brendon Ingram je imao problema s povredom, a sve zajedno su to veliki problemi za Pelikanse koji bi i večeras trebali da upišu poraz.

GREJSON ALEN (broj poena (12,5), tip više, kvota 1,85)

Kada su ovog leta NBA prvaci iz Milvokija doveli Grejsona Alena, košarkaški analitičari su to smatrali izvrsnim potezom. Za male novce su Baksi dobili odličnog strelca koji je odmah pokazao da zna kako da koristiti prostor koji mu stvara Janis Antetokunmpo silovitim prodorima. Alen je trenutno na proseku od 15,1 poena po utakmici uz odličnih 44,6% šuta te 42,3% za tri.

Dodatno je Alen iskoristio činjenicu da je Milvoki imao dosta povređenih, automatski je dobio i više minuta, a da je u odličnoj formi pokazuje činjenica mu je prosek u poslednjih devet susreta još veći - 16,9. Milvoki večeras igra protiv Orlanda koji je dosta slabiji tim i ne bi trebalo da mju napravi nikakve probleme, a verujemo da će Alen opet dobiti dosta lopti koje će uredno da prosledi u koš.

DOMANTAS SABONIS (broj poena (16,5), tip više, kvota 1,85)

Možda smo dosadili isticanjem kako na tikete valja stavljati centre ekipa koje igraju protiv Čikaga, ali moramo da nastavimo. Bulsi stvarno deluju dobro ove godine, čak neverovatno dobro, ali nemaju puno izbora pod košem. Njihov jedini centar je Toni Bredli, jer je Nikola Vučević povređen, a to su u određenim utakmicama znali kažnjavati protivnici, posebno ako imaju velik kvalitet.

Domantas Sabonis sigurno ima dovoljno dobar kvalitet, u sezoni je na 17,8 poena po utakmici, a sigurni smo da će i trener Indijane Rik Karlajl od početka pokušati da ga što više razigra da bi kaznio sve probleme Bulsa pod košem.



tagovi

bet analizaDomantas SabonisGrejson AlenBruklin NetsKlivlend KavalirsNju Orleans PelikansNBA ligaMinesota Timbervulvssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara