Demar Derozan (AFP)
Demar Derozan (AFP)

NBA večeras: Derozan je odabir za plus

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.11.21. | 17:45

Šta staviti na tiket?

NBA svet se i dalja zabavlja sukobom Nikole Jokića, Markifa Morisa i njihove braće, ali utakmice ne staju zbog toga. Večeras imamo bogati repertoar s čak 13 utakmica, a mi vam donosimo nekoliko saveta za klađenje.

KLIVLEND KAVALIRS - VAŠINGTON VIZARDS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,65)

Izabrane vesti

Da vam je neko pre početka sezone rekao da će ovaj meč u ovom trenutku da bude derbi Istoka, verovatno bi ga poslali u ludnicu. No, Klivlend i Vašington igraju odlično, obe ekipe imaju po sedam pobeda s time da Vizardsi imaju samo tri, a Kavsi četiri poraza i zato bi ovo večeras mogla da bude jako dobra utakmica u kojoj prednost ipak dajemo Vašingtonu. Razlog su povrede. Vizardsi, osim od početka sezone povređenih Tomasa Brajanta i Ruija Hačimura, nemaju većih problema po tom pitanju dok su Kavsima otpali Lauri Markanen, Kolin Sekston, Kevon Lav i Ajsak Okoro. Sva četvorica su igrala važne uloge u rotaciji ove sezone, a to bi ipak trebao biti veliki hendikep za Klivlend.

LOS ANĐELES LEJKERS - MAJAMI HIT (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,60)

Lebron Džejms, Kendrik Nan, Tejlen Horton Taker i Trevor Ariza s jedne, a Markif Moris, Viktor Oladipo i Maks Štrus s druge strane. To je lista povređenih za ovu utakmicu, a tu dodajte da probleme imaju i Entoni Dejvis, Rejdžon Rondi i Ostin Rejvis, odnosno Pi-Džej Taker, Tajler Hiro i Bem Adebajo. Sve to navodi da će ovu utakmicu da pobedi onaj ko bude imao više raspoloženih igrača, a kako se očekuje da će Dejvis, Adebajo, Taker i Hiro ipak igrati, onda nam se čini da je Majami u boljoj poziciji da pobedi u ovoj utakmici. Uz to, Lejkersi ne izgledaju nimalo dobro na početku sezone dok je Majami trenutno ekipa s najboljom formom. Sve u svemu, kvota na Hit je predobra da bi se propustila.

O-DŽI ANUNOBI (broj poena (17,5), tip više, kvota 1,85)

Toronto Reptorsi su jedno od ugodnijih iznenađenja ove sezone. Njihov skor 6-5 je dobar, posebno jer su im mnogi predviđali mesto pri samom dnu Istočne konferencije, ali još je bolja igra koju ekipa iz Kanade pruža iz utakmice u utakmicu. Trener Nik Nurs je sve odlično posložio, a jedan od razloga lepih rezultata je O-Dži Anunobi. On je na proseku od 20,2 poena, 5,8 skokova i 2,8 asistencija i igra jako samouvereno, a očekujemo da će s dobrim igrama da nastavi i večeras kada Reptorsi igraju protiv Bostona koji ima velikih problema u igri, ali koji i igra bez povređenog Džejlena Brauna koji je trebao da bude direktni suparnik Anunobiju. Ako vam treba dodatni razlog za ovu opkladu, spomenimo da je Anunobi u četiri poslednje utakmice na proseku od 24 poena.

DEMAR DEROZAN (broj poena (23,5), tip više, kvota 1,85)

Kakvu sezonu ima Demar Derozan! Ovog leta dosta se pričalo o odluci Čikago Bulsa oko angažmana ovog igrača. Nije bio problem u tome hoće li Derozan pomoći Bulsima, nego o ceni koju su dali - iako mu je isticao ugovor, oni su napravili trejd sa San Antonijom u kojem su dali jedan pik prve runde drafta te korisnog Tadeusa Janga uz Al-Faruk Aminua, koji ipak nije toliko važan. No, sada bi svaki navijač Bulsa rekao da bi možda dao i više. Derozan ima gotovo pa najbolje brojke u karijeri - 26,9 poena, 5,7 skokova i 3,6 asistencije po utakmici uz 50,3% šuta te 39,1% za tri poena. Uz to, odlično igra kad je najvažnije, u poslednjoj četvrtini te je on jedan od najvećih razloga šta je njegova ekipa na vrhu Istoka sa skorom 7-3. Samim tim nije ni čudno da smo vam predložili da igrate opciju 'više' za njegovu utakmicu protiv Dalasa jer je u poslednjih pet utakmica Derozan svaki put postigao više od današnje margine. Bulsi ulaze u deo sezone s jako teškim rasporedom, nakon Maveriksa sledi im pet teških gostovanja na Zapadu i sigurno bi u tu seriju želeli da uđu s pobedom. A bez Derozana će to da ide jako teško.


tagovi

Demar Derozan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara