Komentari na vest

Ne gledajte brojeve, gledajte stav: Vembanjama je rešio da pokaže Amerima da nije atrakcija, nego sila (VIDEO)

L

Laki92

pre 6 meseci

Mene zanima jedna stvar. Na stranu neosporni kvalitet i talenat dečka, kako to da igrač koji je u Francuskoj ligi imao korektne brojeve, dodje u najjacu ligu sveta, gde su navodno sve fizičke ale i postigne 40 poena u svojoj trećoj utakmici?
q

qqq

pre 6 meseci

U francuskoj je ima prosek 20 poena na utakmicama gde ekipe postizu oko 80 poena. Ne vidim u cemu je problem
L

Laki92

pre 6 meseci

Ni ja ne vidim o kom problemu pricas. Pitam iz razloga, ako poredis broj koševa, pa makar poredio i minutaze, on je u Francuskoj igrao protiv Nancy-a, Bourge-a i ostalih uglavnom, a ovde igra protiv najboljih igrača sveta i da 40 poena na trećem meču, a ja se ne sećam da je imao, pa ni u toj Francuskoj ligi, veci broj mečeve sa npr 30+ poena , to je ono sto meni nije bas jasno.
D

DraganKojic

pre 6 meseci

Experti u komentarima pre sezone 'precenjen je, nije on nista bla bla' Isti ti experti posle 4 utakmice 'fenomen, radja se samo jednom, najbolji centar ikada itd' 😄😄
T

Tako nekako

pre 6 meseci

Noge su mu ko čačkalica, samo da ga zdravlje posluzi, FENOMEN.
R

Realnost

pre 6 meseci

Zapanjujuce je koliko se malo ljudi osvrce na stvaran kvalitet lige koji je poslednjih 5-6 godina postao jako mizeran, ovo ne bi trebalo da cudi toliko i da izaziva toliko paznje kad se u obzir uzmu, osim 20-30 pojedinaca u citavoj ligi, nedostaci kvaliteta kod ostalih aktera NBA, do pre 10-15 godina o pojmu fenomen ne bi se ni razgovaralo. Protiv losih igraca, malo bolji od njih danas postaje superstar i to je tako
F

Farisej

pre 6 meseci

Upravo tako. Sjajno zapazanje. Mislim da vise od 20 do 30 sjajnih igraca nema u cijeloj ligi. Kao argument cu navesti dva poslednja svetska prvestva. Igraci koji su solidni u NBA ligi cak i all star igraci. Ne mogu da naprave razliku. Proslo prvenstvo su u timu SAD a bili Michel, Tejtum, Braun. Pa su bili 6. U tom trenutku vec dokazani igraci. Zadnje prvenstvo timovi USA i Kanade sa solidnim igracima iz NBA i opet max bronza. Na drugu stranu ne amerikancima je opet tesko preko bare, ako nisu super atraktivni ne mogu da dobiju priliku. Pricam za ne centarske pozicije. Vecina evropljana ne zaostaje puno za njima. Nekad mi djeluju kao rastrojena banda. Svako cipa na svoju stranu.
q

qqq

pre 6 meseci

Mislim da si preterao i tih 30 igraca. Vecina od toga je nahajpovana a nisu niti ce proci prvo kola play offa
K

Khal Drogo

pre 6 meseci

Вембанјама је нешто што се роди једном у 50 година. Већ претходне сезоне је одиграо фантастично у јакој француској лиги, у одличном тиму. У историји европске кошарке са 19 година на том нивоу су играли само Дражен Петровић 1983-е и Лука Дончић 2018-е и нико више. Са разликом што код Виктора имамо нестварне предиспозиције за кошарку и огроман простор за напредак. Сада у ен-би-еју наставља гдје је стао у Европи, биће ово сјајна дебитантска сезона. Виктор има све што је потребмно да израсте у вансеријског играча. Колико ће постићи, ако га повреде заобиђу, зависи само "од главе". Како је запао код најбољег стручњака за развој младих играча којег зову и лудим Србином, могао би временом Виктор постати најдоминантнијим центром од времена Вилта Чемберлена. Изузетна каријера у најави.
O

Oprosti

pre 6 meseci

ISPRAVKA, Verovatno onda nisi gledao Sabonisa (mislim svakako samo u evropskoj kosarci). Pozzz.
a

ako su ruze, procvetace...

pre 6 meseci

francuska piga je turisticka

Ivica Gasic

pre 6 meseci

Pomalo nevezano za ovaj tekst, ali interesantna jedna činjenica mi baš bode oči. Finiks izgubi tekmu kući, pritom ima i prilično loše otvaranje sezone 2-3, na 40 posto su, a ekipa im je projektovana na borbu za barem konferencijsko finale, očekivanja ogromna, tim sa više superstarova! Međutim, igraju loše, bez organizovanih akcija, samo solaže i šutevi do besvesti...ali niko ni ne pomišlja da menjaju coucha, to samo kod nas se pravi preterana tenzija i diže neviđena frka kad se na startu veže nekoliko poraza!
S

Slaba odbrana

pre 6 meseci

Ivica Gasic-Finiks je već promenio trenera,u NBA se treneri ne smenjuju tek tako kako nekome padne napamet,pritom u NBA ima da se igra 82 utakmice,mogu 20-30 poraza sebi da priušte dok u Euroligi svaki poraz mnogo košta...